Mad og mælk i gaderne
Af Susanne H. Knudsen
Vi følger wienerbørnene efter 1. og 2. verdenskrig med udgangspunkt i 10-årige Maria og 11-årige Peters oplevelser og får viden om, hvorfor de østrigske børn rejste til Danmark og hvordan de oplevede opholdet hos plejefamilierne.
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialetEt didaktiseret læremiddel til historie. Materialet dækker kompetenceområderne kronologi og sammenhæng, samt historiebrug. I kronologi og sammenhæng er der særligt fokus på samspillet mellem Danmark og omverdenen. I forhold til historiebrug, er det oplagt at arbejde med læremidlet ud fra en nutidig diskussion omkring hvordan vi som enkeltpersoner og som land forholder os til fremmede / flygtninge. Hermed styrkes forholdet mellem fortidsfortolkning, nutidsforståelse og fremtidsforventning. Der kan arbejdes fælles i klassen eller i gruppearbejde, både med selve emnet, men også i et bredere perspektiv omkring civilbefolkning og krig.

Forlaget skriver: Mad og mælk i gaderne fortæller om wienerbørnene efter 1. og 2. Verdenskrig. Med udgangspunkt i to børns oplevelser får læseren viden om, hvorfor de østrigske børn rejste til Danmark, hvordan de oplevede den lange togrejse og rekreationsopholdet hos plejefamilierne, opholdets betydning for de østrigske familier, og hvordan det gik dem senere i livet.
Til Mad og mælk i gaderne er der udarbejdet opgaver og lærervejledning, som gratis kan downloades på www.boernihistorien.gyldendal.dk.
-
Historie
-
Historiebrug
-
Kildearbejde
-
Kronologi og sammenhæng
-
- Gå til Hertil findes:
- Gå til link til ekstramaterialer fra forlaget - se pdf under ekstramaterialer
- Hertil findes supplerende materiale på seriens hjemmeside