Af Sankt Nielsen
Billedbog. Hvordan mon det har det været for Gud at vokse op før verden blev til? Følg med i en fortælling, der giver et finurligt bud på tilværelsen før skabelsen.
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialetNomineret til Nordisk Råds Børne- og ungdomslitteraturpris i 2016.
Undertitel: ' - En historie for børn af det tyvende og enogtyvende århundrede -'
Alt peger hen på, at forfatteren er Claus Beck-Nielsen, hvis hele forfatterskab arbejder med navn og identitet.
Illustrator er Dorte Karrebæk med en spændende og udfordrende illustratorstil.
En eksperimenterende nyfortolkning af skabelsesberetningen, som tager afsæt i skabelsesmyten med den menneskelige angst for total ensomhed i et altomsluttende mørke.
Intertekstuelle referencemuligheder til værker som Palle Sigsgaards billedbog 'Palle alene i verden' og Inger Christensens digtsamling om skabelsen: 'Alfabet'.
"Da Gud var dreng" er en billedbog om Guds barndom før skabelsen. Teksten er bygget op om gentagelser, ordspil og paradokser og er utrolig humoristisk. Dorte Karrebæks illustrationer er sjove og uhyggelige. Gud er tegnet med tre arme og tre ben, som treenigheden. Farverne understøtter stemningen i teksten.
Da det går op for Gud, hvor ensom han er, bliver der pludselig lys, og så kommer der gang i skabelsen. Men med lyset og dagen kommer også krig og alt det uhyggelige og farlige. Til sidst kommer døden, og så lister Gud af.
I sit tema har bogen meget til fælles med "Palle alene i verden" , og illustrationen af Døden sender en hilsen til Wolf Erlbruchs "And, Døden og Tulipanen.
"Da Gud var dreng" er yderst velegnet til litteraturundervisningen i dansk og til filosofisk samtale i kristendomsundervisningen fra 0. - 9. klasse.

Gyldendal
Dansk: 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10. kl.
Hent PDF-
Dansk
-
Fortolkning
-
Kommunikation
-
Temaer
-
-
Kristendomskundskab/religion
-
Bibelske fortællinger
-
Kristendom
-
Livsfilosofi og etik
-