Bogen bidrager til debatten om integration og demokrati ved at beskrive samspillet og modspillet mellem værdier, demokrati, sekularisering, religion og integration i Danmark. Med eksempler på aktuelle problemstillinger.
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialet
Forlaget skriver: Udgivelsen fokuserer på samspillet og modspillet mellem demokrati, sekularisering, religion og integration i Danmark, og den klæder læseren på til at diskutere på et samfunds- og religionsfagligt grundlag.
Et hovedspørgsmål i bogen er: hvad er demokrati? Svaret er bl.a., at der findes tre mulige rammer for demokrati i et moderne samfund:
Det nationale demokrati
Samfundsengagementet
Det multikulturelle demokrati
Bogen kommer ind på en række danske værdier, og giver læseren mulighed for at reflektere over følgende:
Hvad kendetegner det danske samfund og den danske kultur?
Hvordan bliver man en del af det danske fællesskab?
Hvad kendetegner parallelsamfund, og er de er en trussel mod de grundlæggende politiske og kulturelle værdier?
De overordnede problemstillinger bliver konkret nærværende med eksempler og cases om fx hilseformer, fejring af højtider i boligforeninger, kvinders ret til at bære tørklæder og burkaer og hvilken mad, der skal serveres i daginstitutioner.
Ligeledes bidrager de mange aktuelle eksempler og citater til, at læseren både ser problemstillingerne fra en analytisk og en række tidsaktuelle personers synsvinkler.
Bogen kan anvendes i KLM på læreruddannelsen, på pædagoguddannelsen og på de gymnasiale uddannelser fx i religion, samfundsfag, kulturforståelse, kultur- og samfundsfaggruppen og i AT-forløb.
-
Kristendomskundskab/religion
-
Ikke-kristne religioner og andre livsopfattelser
-
Livsfilosofi og etik
-
-
Samfundsfag
-
Politik
-
Nils Sjøberg