Af Pernille Hargbøl Madsen
Om at bruge det mundtlige sprog i f.eks. samtaler, diskussioner, fortællinger, oplæsninger og foredrag.
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialetEt didaktiseret læremiddel, der beskæftiger sig med danskfagets mundtlige tekster.
Materialet er tilrettelagt ud fra Forenklede Fælles Mål og opstiller konkrete læringsmål for hvert kapitel, ligesom der i alle kapitler arbejdes med respons og evaluering.
Materialet tager udgangspunkt i en genrepædagogisk tilgang. Eleverne opbygger gennem arbejdet med modelteksterne et bredt kendskab til de mundtlige teksttyper, og dette genrekendskab udbygges yderligere gennem elevernes arbejde med at producere egne mundtlige tekster. I elevbogens første kapitel er der fokus på at tale og lytte, og herefter tager de enkelte kapitler fat på disse mundtlige teksttyper: livsfortælling, oplæsning, samtale og debat og fremlæggelse.

Forlaget skriver: Ordet er dit sætter spot på mundtlighed. Eleverne udbygger deres genrekendskab i arbejdet med at analysere og producere egne mundtlige tekster.
Materialet tager udgangspunkt i en genrepædagogisk tilgang. Eleverne opbygger gennem arbejdet med modelteksterne et bredt kendskab til de mundtlige teksttyper, og dette genrekendskab udbygges yderligere gennem elevernes arbejde med at producere egne mundtlige tekster.
Materialet er tilrettelagt ud fra Forenklede Fælles Mål og opstiller konkrete læringsmål for hvert kapitel, ligesom der i alle kapitler arbejdes med respons og evaluering.
På dansklf.dk/ordeterdit findes videoer og lydfiler. Eleverne kan tilgå disse direkte fra elevbogen via QR-koder (fra 7. november).
-
Dansk
-
Kommunikation
-
- Gå til webmateriale til elevbogen
- Heri QR-koder til lyd- og filmklip