Plattform Produktion
Christian er kunstnerisk leder på et kunstmuseum i Stockholm, hvor næste udstilling er en firkantet installation. En dag på vej på arbejde udsættes Christian for et tricktyveri, og en lavine af mere eller mindre bizarre hændelser ryster hans ellers så perfekte liv.
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialetFilmen kan anvendes i undervisningen på ungdomsuddannelser og videregående uddannelser i fag så som dansk, samfundsfag, mediefag og billedkunst selvfølgelig med forskellig vinkling.
Filmen behandler sociologiske temaer som klasseforskelle, sociale normer, og samfundets syn på kunst og kultur.
I undervisningen kan arbejdes med de moralske dilemmaer, som hovedpersonen Christian står overfor, og hvordan hans handlinger afspejler bredere etiske spørgsmål i samfundet.
Man kan med fordel analysere brugen af symbolik og metaforer, såsom "The Square" som et symbol på tryghed og tillid, og hvordan disse bruges til at fremhæve filmens centrale temaer.
De studerende kan desuden diskutere filmens skildring af kunstverdenen og dens kritik af kunstinstitutioner samt undersøge, hvordan filmen reflekterer over kulturens rolle i det moderne samfund.
Filmen udforsker, hvor grænserne går for, hvad der kan betragtes som kunst. Eleverne kan diskutere, hvad de mener definerer kunst, og hvorvidt nogle af filmens kunstværker udfordrer eller udvider deres forståelse af kunst. Filmen rejser etiske spørgsmål omkring kunst og kunstnere, herunder ansvar og samtykke. Eleverne kan diskutere disse etiske dilemmaer og deres egne holdninger til dem.
-
Billedkunst
-
Billedanalyse
-
Billedkommunikation
-
-
Dansk
Dominic West
Elisabeth Moss
Terry Notary