Du er ikke logget ind
Del
Tilbage
Billede af materialet Stegt flæsk med persillesovs
Bog
100 danmarkshistorier
Stegt flæsk med persillesovs

Af Caroline Nyvang

Forlaget skriver: Stegt flæsk med persillesovs gjorde rent bord, da danskerne i 2014 stemte om en nationalret. Afgørelsen blev krydret med en delikat gang mundhuggeri om mormormad, kønsroller, frikadeller i børnehaven og nationale tilhørsforhold. For mad er langt mere end kalorier og vitaminer. Den er sovset ind i traditioner, idealer, fordomme, kultur og teknologisk udvikling. Nutidens idéer om ægte dansk mad er en smagfuld stuvning af både mælkecentrifuge, skåneærmer, konserves, dybfrost, madpyramider og seks-om-dagen-kampagner. Og mon ikke fremtidens anretninger på vores lille planet byder på flere grønne certifikater, insekter og bæredygtige superfoods. For du er, hvad du spiser.Sæt dig til bords med Caroline Nyvang, seniorforsker ved Det Kgl. Bibliotek, som serverer en appetitlig lille bog om dansk madkultur og kulinarisk egenart. Velbekomme.


"Stegt flæsk med persillesovs" er en del af

Serie
100 danmarkshistorier

Side
af

Log ind og få adgang

Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialet
Udgiver
AARHUS UNIVERSITETSFORLAG A/S
Udgivelsesår
2022
Faustnummer
CFUMAT1127645
ISBN-nummer
9788772195971
Materialetype
Bog