Du er ikke logget ind
Del
Tilbage
Billede af materialet Bajeren kommer
Bog
100 danmarkshistorier
Bajeren kommer

Af Allan Leth Frandsen

Forlaget skriver: I århundreder havde danskerne drukket øl, der både var surt og svagt. Da brygger Jacobsen lancerede bajeren i 1847, kunne værtshusene nu udskænke en velsmagende og stærkere øl, der hurtigt blev populær blandt københavnerne og snart også i resten af landet. Øltypen var inspireret af moderne bryggeteknik fra Bayern, hvor kulde, humle, længere lagring og en ny type gær gjorde hele forskellen. Også måden, vi har indtaget den gærede drik på, har forandret sig fra vikingernes bælleborde over middelalderens hverdagsdruk til nutidens hipstere, der nipper til trendy mikrobryg. Tag med Allan Leth Frandsen, ølentusiast og vicedirektør i Den Gamle By, på pubcrawl gennem øllets danmarkshistorie. Skål!


"Bajeren kommer" er en del af

Serie
100 danmarkshistorier

Side
af

Log ind og få adgang

Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialet
Udgiver
AARHUS UNIVERSITETSFORLAG A/S
Udgivelsesår
2024
Faustnummer
CFUMAT1137068
ISBN-nummer
9788772198507
Materialetype
Bog