Hjernens køn
DR2
Alle ved, at mænd og kvinder ikke er ens. Men bortset fra de indlysende fysiske forskelle, hvad betyder det egentlig, og hvilken indflydelse har det på vores syn på kærligheden og livet? Ved hjælp af de nyeste teorier på området og diverse videnskabelige forsøg med almindelige mennesker, undersøges forskellene mellem mænd og kvinder. Det fører til aflivningen af gamle myter og opdagelsen af nye sandheder. Fem mænd og fem kvinder gennemgår en række prøver og forsøg for at se, om deres hjerner er feminine eller maskuline. Det er også interessant at undersøge, om en person, der har skiftet køn fra kvinde til mand, også har fået en maskulin hjerne efter to års indsprøjtninger med testosteron.
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialetUdsendelsen følger en undersøgelse, hvor fem mænd og fem kvinder gennemgår en række prøver og forsøg for at se, om deres hjerner er maskuline eller feminine. Gennem udsendelsen bliver man klogere på hvilke faktorer, som spiller ind i hjernens udvikling, og hvordan hjernen ikke er enten maskuline eller feminine, men mere hvordan den er kompleks sammensat, hvor forskellige dele kan have en vis grad maskulinitet eller femininitet. Udsendelsen gennemgår desuden hvordan hormonniveauet i forskellige perioder af ens liv er med til at styre, hvordan vores hjerne er sammensat.
Udsendelsen udfordrer vores forståelse af, at der kun er to biologiske køn, og udfolder at køn i en biologisk kontekst er diffus og at vores hjerne er ekstremt kompleks sammensat. Desuden udfordrere udsendelsen også fortællingen om, at biologisk køn kun omhandler, hvilket kønsorgan man er udstyret med.
I arbejdet med udsendelsen kan man inddrage elementer af det obligatoriske emne 'Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab' med fokus at udfolde forståelsen af biologiens rolle i, hvordan hjernes køn fungere.
-
Biologi
-
Krop og sundhed
-
-
Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab
-
Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab
-