Jagten på min fars morder
DR2
I august 2008 offentliggjorde Rwandas præsident Paul Kagame en rapport, der afslørede Frankrigs hidtil hemmeligholdte rolle i planlægningen af folkemordet i 1994. Tre måneder senere blev præsidentens nærmeste rådgiver, Rose Kabuye, arresteret og anklaget for terrorisme i Frankrig. Mens præsidenten kæmper for at få sin rådgiver løsladt, fortsætter en af de overlevende fra folkemordet, Jean Pierre Sagahutu, sin femten år lange jagt på sin fars morder. Da Jean Pierre endelig får afsløret den frygtelige sandhed om sin fars død, står han, i lighed med præsidenten, over for et afgørende valg. Både for ham selv og familien og for Rwandas fremtid. Skal han søge hævn eller vende den anden kind til?
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialetFilmen kan indgå som en del af et undervisningsforløb om folkedrabet i Rwanda eller i et forløb om Holocaust, hvis man ønsker at perspektivere og sammenligne med senere folkedrab.
Filmen fokuserer på to fortællinger. Den første fortælling drejer sig om Frankrigs og kolonialismens rolle i folkedrabet. Denne historie udfoldes gennem interviews med den rwandiske præsident Paul Kagame og Rose Kabuye, som er blevet anklaget for terrorisme i Frankrig på grund af hendes beskyldning om en fransk involvering i folkedrabet. Den anden fortælling handler om Jean Pierre Sagahutu, hvis forældre, fire brødre og tre søstre blev dræbt under rædselshandlingerne. Filmen følger hans søgen efter manden, der dræbte hans far. Igennem Jean Pierre Sagahutus personlige søgen efter retfærdighed og forsoning møder han gerningsmænd, der deltog i folkedrabet. Seerne får dermed indblik i folkemordet og spørgsmålet om tilgivelse og forsoning. Filmens formål er at afdække mange aspekter af folkedrabet, herunder optakten, det internationale samfunds rolle og konsekvenserne af folkedrabet samt den udfordrende vej mod forsoning og håb for fremtiden.