Tilbage
Jimmys madfabrik ( 7 )
DR2
Hvordan produceres de fødevarer, som vi køber i supermarkedet, og som vi spiser og drikker hver dag? Hvilken rolle spiller videnskab og kemi i processen? Storbritanniens egen bonderøv, Jimmy Doherty, tegner og fortæller fra sit improviserede laboratorium, hvor han med simple remedier selv prøver at skabe den mad, vi køber. Denne gang gælder det pub-mad. Frosne købepomfritter bliver sprøde og gyldenbrune i kundens egen ovn, fordi fabrikkerne blancherer de rå pomfritter i meget varmt vand i 40 minutter, så stivelseskornene svulmer op og bliver bløde. Stivelsen søger mod overfladen, mens pomfritterne bliver bløde indvendig. Stivelsen på overfladen bliver sprød, når pomfritterne et kort stykke tid forkoges i friture, før de bliver frosset ned. Pomfritterne nydes til en tyndstegsbøf, og den bliver hver gang forudsigeligt mør og saftig, når den kommer fra tyre og køer, der som avlsdyr har de samme gode gener, og når deres afkom får samme føderationer, opvækstvilkår osv., inden de bliver slagtet. En pub-favorit er peanuts, og de vokser i jorden, som det også fremgår af det danske navn "jordnødder". Ved leveringen af rå peanuts til fabrikken røntgenfotograferes alle peanuts for at frasortere peanuts af dårlig kvalitet og affald fra jorden. En given mængde peanuts blandes med vand, og saltkoncentrationen i nødderne måles, så man ved hvor meget salt, der skal tilsættes, for at få samme saltmængde hver gang, før nødderne ristes. Billig Kylling Kiev er populær pub-mad, men består under den sprøde overflade af maskinudbenet kød, sojaprotein og margarine.
pub-mad
7.-10. klasse
Ungdomsuddannelser
Voksenuddannelser
DR2
Hvordan produceres de fødevarer, som vi køber i supermarkedet, og som vi spiser og drikker hver dag? Hvilken rolle spiller videnskab og kemi i processen? Storbritanniens egen bonderøv, Jimmy Doherty, tegner og fortæller fra sit improviserede laboratorium, hvor han med simple remedier selv prøver at skabe den mad, vi køber. Denne gang gælder det pub-mad. Frosne købepomfritter bliver sprøde og gyldenbrune i kundens egen ovn, fordi fabrikkerne blancherer de rå pomfritter i meget varmt vand i 40 minutter, så stivelseskornene svulmer op og bliver bløde. Stivelsen søger mod overfladen, mens pomfritterne bliver bløde indvendig. Stivelsen på overfladen bliver sprød, når pomfritterne et kort stykke tid forkoges i friture, før de bliver frosset ned. Pomfritterne nydes til en tyndstegsbøf, og den bliver hver gang forudsigeligt mør og saftig, når den kommer fra tyre og køer, der som avlsdyr har de samme gode gener, og når deres afkom får samme føderationer, opvækstvilkår osv., inden de bliver slagtet. En pub-favorit er peanuts, og de vokser i jorden, som det også fremgår af det danske navn "jordnødder". Ved leveringen af rå peanuts til fabrikken røntgenfotograferes alle peanuts for at frasortere peanuts af dårlig kvalitet og affald fra jorden. En given mængde peanuts blandes med vand, og saltkoncentrationen i nødderne måles, så man ved hvor meget salt, der skal tilsættes, for at få samme saltmængde hver gang, før nødderne ristes. Billig Kylling Kiev er populær pub-mad, men består under den sprøde overflade af maskinudbenet kød, sojaprotein og margarine.
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialetBidragsyder
Jennifer King
Jo Scott
Jo Scott
Udgiver
DR2
Udgivelsesår
2012
Faustnummer
TV0000021292
Fysisk beskrivelse
TV-optagelse, 29 min
Sprog
Engelsk
Undertekster
Dansk
Materialetype
TV-udsendelse
Spilletid
29 min..
TV-dato
24. jun. 2012 kl. 20.30