Tilbage
Jimmys madfabrik ( 14 )
DR2
Hvordan produceres de fødevarer, som vi køber i supermarkedet, og som vi spiser og drikker hver dag? Hvilken rolle spiller videnskab og kemi i processen? Storbritanniens egen bonderøv, Jimmy Doherty, tegner og fortæller fra sit improviserede laboratorium, hvor han med simple remedier selv prøver at skabe den mad, vi køber. Denne gang gælder det mad til børnefødselsdagen. Skumfiduser indeholder fortykningsmidlet gelatine, som er lavet af grisehud og -knogler. Med syre løsnes kollagen fra hud og knogler, og så langtidskoges grisestykkerne, før gelatinen kan filtreres fra. Den blandes med sukker, vanille og glukosesirup under heftig piskning, så der kommer masser af luft i blandingen. Blandingen får lov at stivne som terninger og vendes i flormelis, og så er skumfiduserne klar. Hindbær er sarte, så de håndplukkes i industrigartnerierne, men beskyttes mod insekter med en 100°'s forbrænding! En traktor kører mellem rækkerne med en varmeovn, så hvert bær udsættes for intens varme et kort øjeblik. Bærrene overlever, men insekterne bliver ristet! Fiskefingre laves af fisk, som er blevet lynfrosset ved hjælp af sprit og tøris, så væde og saft bliver i fisken, når den skal forarbejdes. Den frosne fisk skæres ud og paneres med rasp, før den frituresteges i 25 sekunder, og så er det ind i frysebilen og ud til supermarkedet. Rouladekager laves på fabrikkerne af dej fyldt med luft, så de holder faconen, når den flade dej smurt til med kagecreme krænges sammen på langs i en maskine for at skabe rouladefaconen.
børneparty
7.-10. klasse
Ungdomsuddannelser
Voksenuddannelser
DR2
Hvordan produceres de fødevarer, som vi køber i supermarkedet, og som vi spiser og drikker hver dag? Hvilken rolle spiller videnskab og kemi i processen? Storbritanniens egen bonderøv, Jimmy Doherty, tegner og fortæller fra sit improviserede laboratorium, hvor han med simple remedier selv prøver at skabe den mad, vi køber. Denne gang gælder det mad til børnefødselsdagen. Skumfiduser indeholder fortykningsmidlet gelatine, som er lavet af grisehud og -knogler. Med syre løsnes kollagen fra hud og knogler, og så langtidskoges grisestykkerne, før gelatinen kan filtreres fra. Den blandes med sukker, vanille og glukosesirup under heftig piskning, så der kommer masser af luft i blandingen. Blandingen får lov at stivne som terninger og vendes i flormelis, og så er skumfiduserne klar. Hindbær er sarte, så de håndplukkes i industrigartnerierne, men beskyttes mod insekter med en 100°'s forbrænding! En traktor kører mellem rækkerne med en varmeovn, så hvert bær udsættes for intens varme et kort øjeblik. Bærrene overlever, men insekterne bliver ristet! Fiskefingre laves af fisk, som er blevet lynfrosset ved hjælp af sprit og tøris, så væde og saft bliver i fisken, når den skal forarbejdes. Den frosne fisk skæres ud og paneres med rasp, før den frituresteges i 25 sekunder, og så er det ind i frysebilen og ud til supermarkedet. Rouladekager laves på fabrikkerne af dej fyldt med luft, så de holder faconen, når den flade dej smurt til med kagecreme krænges sammen på langs i en maskine for at skabe rouladefaconen.
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialetBidragsyder
Jennifer King
Jo Scott
Jo Scott
Udgiver
DR2
Udgivelsesår
2012
Faustnummer
TV0000021475
Fysisk beskrivelse
TV-optagelse, 29 min
Sprog
Engelsk
Undertekster
Dansk
Materialetype
TV-udsendelse
Spilletid
29 min..
TV-dato
12. aug. 2012 kl. 20.30