Tilbage
Fremtidens mad ( 1 )
DR2
Engelsk dokumentarserie i 3 afsnit. Teknologien vil komme til at ændre både måden, vi tænker på mad, og såmænd også smagen af den. Det er ikke utænkeligt, at en burger i fremtiden snarere vil komme fra en petriskål eller en insektfarm end fra en mark, og 3D-printeren vil forandre måden at tilberede maden på. Dara O Briain og hans team besøger forskellige steder på kloden, hvor udviklingen er i fuld gang. Nu kan man købe pizza fra en automat, der laver pizzaen fra bunden på bare 3 minutter. Gartneriet Thanet Earth i Kent producerer hvert år millionvis af frugt og grøntsager - uden jord overhovedet. I Shanghai kan man spise på en restaurant, hvor man bliver betjent af høflige humanoide robotter, mens ens sanser i en anden restaurant manipuleres hele tiden, så smagsoplevelsen påvirkes. Ved hjælp af højfrekvente lydbølger kan man påvirke vin, så den smager mere lagret. I Australien findes en kæmpe farm, hvor al avl af grøntsager udføres af robotter. Det amerikanske militær forsker i at producere mad, som kan holde sig evigt. Kornsorter manipuleres, så de kan overleve fremtidens ekstreme klimaforandringer. Ved hjælp af "cloud seeding" (skypodning) med kemikalier skudt af fra fly, kan man få regntunge skyer til at udløse deres regn. Såkaldte afrikanske "mirakelbær" kan få surt til at smage sødt, og der arbejdes med at skabe teknologi, der kan narre smagssansen til at opleve forskellige slags smag. Og ved at splejse en kartoffel- og en tomatplante har forskere skabt en plante, der giver kartofler under jorden og tomater over jorden.
8.-10. klasse
Ungdomsuddannelser
Voksenuddannelser
DR2
Engelsk dokumentarserie i 3 afsnit. Teknologien vil komme til at ændre både måden, vi tænker på mad, og såmænd også smagen af den. Det er ikke utænkeligt, at en burger i fremtiden snarere vil komme fra en petriskål eller en insektfarm end fra en mark, og 3D-printeren vil forandre måden at tilberede maden på. Dara O Briain og hans team besøger forskellige steder på kloden, hvor udviklingen er i fuld gang. Nu kan man købe pizza fra en automat, der laver pizzaen fra bunden på bare 3 minutter. Gartneriet Thanet Earth i Kent producerer hvert år millionvis af frugt og grøntsager - uden jord overhovedet. I Shanghai kan man spise på en restaurant, hvor man bliver betjent af høflige humanoide robotter, mens ens sanser i en anden restaurant manipuleres hele tiden, så smagsoplevelsen påvirkes. Ved hjælp af højfrekvente lydbølger kan man påvirke vin, så den smager mere lagret. I Australien findes en kæmpe farm, hvor al avl af grøntsager udføres af robotter. Det amerikanske militær forsker i at producere mad, som kan holde sig evigt. Kornsorter manipuleres, så de kan overleve fremtidens ekstreme klimaforandringer. Ved hjælp af "cloud seeding" (skypodning) med kemikalier skudt af fra fly, kan man få regntunge skyer til at udløse deres regn. Såkaldte afrikanske "mirakelbær" kan få surt til at smage sødt, og der arbejdes med at skabe teknologi, der kan narre smagssansen til at opleve forskellige slags smag. Og ved at splejse en kartoffel- og en tomatplante har forskere skabt en plante, der giver kartofler under jorden og tomater over jorden.
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialet-
Engelsk
-
Temaer
-
Instruktør
Eileen Inkson
Penny Palmer
Tom Watt-Smith
Penny Palmer
Tom Watt-Smith
Vært
Dara O Briain
Udgiver
DR2
Udgivelsesår
2016
Faustnummer
TV0000101284
Fysisk beskrivelse
60 min, TV-optagelse
Sprog
Dansk, Engelsk
Undertekster
Dansk
Materialetype
TV-udsendelse
Spilletid
60 min..
TV-dato
22. maj 2016 kl. 20.00