Du er ikke logget ind
Del
Tilbage
Billede af materialet Vanille, Zimt und Mandelsplitter
TVOptagelse
Vanille, Zimt und Mandelsplitter
Weihnachtsbäckerei in Europa
6.-9. klasse

3 SAT

I hele Europa er julesmåkager en bestanddel af adventstiden. Opskrifterne er meget forskellige og alle har deres specialitet. Trenden er at man dyrker det lokale og de egnstypiske retter og laver tingene selv – også inden for bagning. Genopdagelsen af mormorretter samler generationerne og resultatet er lækre kager som vaniljehorn, kanelstjerner og nøddeklejner. Julen uden småkager er især for børn utænkeligt. Når man kan dufte småkager, mindes man sin egen barndom. Bagerne starter allerede om sommeren med forberedelserne og derhjemme starter man i december. Ingredienserne og opskrifterne varierer fra region til region og hvert land har deres egne specialiteter. Der vises opskrifter fra Tyskland, Østrig og Schweiz, Italien og Tjekkiet. I Hannover er det for første gang at ordet ” Keks ” bliver brugt. Det stammer fra det engelske ord ” cakes”.


Side
af

Log ind og få adgang

Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialet
Udgiver
3 SAT
Udgivelsesår
2016
Faustnummer
TV0000104513
Fysisk beskrivelse
TV-optagelse, 44 min
Sprog
Tysk
Materialetype
TV-udsendelse
Spilletid
44 min..
TV-dato
25. dec. 2016 kl. 19.10