Den førerløse bil
DR2
Den selvkørende bil er på vej, hvor vi som passagerer bliver fragtet frem og tilbage af en teknologi, der ikke laver fejl. Men findes det fejlfri system? Og kan den selvkørende bil blive tvunget til at vælge, hvem det skal gå mest ud over, hvis en ulykke er uundgåelig? Udsendelsen gennemgår de 6 trin i udviklingen fra nutidens næsten fuldstændigt menneskestyrede bil (level 0) til en gylden fremtids fuldstændigt selvkørende bil (level 5) - men den viser også hvilke store problemer, der er forbundet med at indløse fremtidsutopien.
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialetI undervisningsforløbet om teknologisk innovation og samfundsmæssige forandringer integrerer vi DR Tema's udsendelse "Den førerløse bil" med et praktisk programmeringsprojekt ved hjælp af Bit:Bots og Microbits. Dette giver eleverne en dybdegående forståelse af de teknologier, der driver førerløse biler, samt indsigt i de etiske, samfundsmæssige og miljømæssige implikationer af disse teknologier. Ved at se udsendelsen får eleverne et indblik i den nuværende status og fremtidsperspektiver for førerløse biler. Efterfølgende deler og diskuterer eleverne i grupper deres tanker og overvejelser om emnet, hvilket skærper deres kritiske tænkning og debatfærdigheder.
For at forbinde teori med praksis engagerer eleverne sig derefter i et hands-on projekt, hvor de programmerer deres egne simple førerløse biler ved hjælp af Bit:Bots og Microbits. Dette initiativ gør eleverne bekendt med grundlæggende programmeringskoncepter og giver dem praktisk erfaring med teknologiudvikling, der kan finde anvendelse i den virkelige verden. Evalueringen af elevernes læring bygger på deres aktive deltagelse i diskussioner, deres bidrag til programmeringsopgaven og deres evne til at reflektere over, hvordan førerløse biler kan påvirke vores samfund og miljø.
Simon Winchcombe