DR2
Engelsk dokumentarserie i 3 afsnit. Romantikernes kunst vækker genlyd i vor tid. De var optændt af harme og krævede frihed og retfærdighed, ligesom nutidige kunstnere som Banksy og hiphop-sangeren Testament, som også gør oprør mod ulighed og racisme. Historikeren Simon Schama udforsker, hvordan romantikernes kunst afspejler 1800-tallets revolutioner. Fra det ikoniske maleri "Friheden fører folket på barrikaderne" af Eugène Delacroix, inspireret af Julirevolutionen i Frankrig i 1830, over William Blake, Mary Wollstonecraft og Percy Bysshe Shelley og hans indignerede digt om Peterloo-massakren i 1819 til Théodore Géricaults berømte maleri, "Medusas flåde".
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialetFolkets lidenskaber
BBC-serien i 3 dele ser på romantikken, som den kommer til udryk i Europa hos billedkunstnere, forfattere og komponister. Tilrettelæggerne af serien har valgt at gå i dybden med udvalgte kunstnere og værker, og fokuserer på både kunstner og værk og den samtidige kontekst samt den kunstneriske og ofte politiske ambition. Derudover prøver serien at sætte romantikken ind i en nutidig kontekst ved at perspektivere til relevante begivenheder og unge aktuelle kunstnere.
Afsnit 1 bærer titlen "Folkets lidenskaber" og tager fat på de revolutioner og revolutionære strømninger som præger perioden. Hvad betød det for kunstnerne? Hvilken rolle spillede de i den nye tid?
Af centrale kunstværker der behandles i afsnittet, kan nævnes Delacroix: "Friheden fører folket på barrikaderne", William Blake: "London", Percy Bysshe Shelley: "Anarkiets Maskerade" og Théodore Géricault: "Medusas Flåde".
Serien favner fagligt bredt og vil derfor kunne indgå som materiale i flere faglige sammenhænge. Her kan nævnes engelsk, fransk, dansk, billedkunst og historie. Og så selvfølgelig i fællesfaglige sammenhænge.
Ved hjælp af kapitelmærkningen kan man nemt og hurtigt finde frem til den faglige sammenhæng, man ønsker at bruge materialet i.

MitCFU
Folkets lidenskaber
Hent PDF med kapitelmærkning
00:00:00
00:02:34
00:13:02
00:22:58
00:32:32
00:46:20
-
Billedkunst
-
Kunstperioder
-
-
Engelsk
-
Arbejdsmåder
-
Temaer
-
-
Fransk
-
Genrer
-