Tilbage
Follow The Food (18)
You Are What Your Food Eats
BBC World
Botanikeren James Wong ser denne gang på, hvordan vi kan gøre vores egen mad sundere. Det gælder både den mad, som vi indtager direkte (planteføde m.v.), og den føde, som først går gennem de dyr, vi spiser. Derfor er det grundlæggende vigtigt at gøde jordbunden med biologiske stoffer som mikroskopiske bakterier, svampe m.v. i stedet for ensidigt at bruge syntetisk gødning. De biologiske stoffer sprøjtes på selv frøene, før de plantes. I Kenya er småfarmerne begyndt at så og dyrke brachiaria græs, der giver meget mere næring til deres køer, så køerne producerer meget mere mælk. I Storbritannien lader nogle landmænd deres kvæg skifte græsningsområder med forskellige græssorter hele tiden, og de græsser endda i skoven ("skovgræsning"), så de får masser af forskellige næringsstoffer.
You Are What Your Food Eats
Ungdomsuddannelser
Voksenuddannelser
BBC World
Botanikeren James Wong ser denne gang på, hvordan vi kan gøre vores egen mad sundere. Det gælder både den mad, som vi indtager direkte (planteføde m.v.), og den føde, som først går gennem de dyr, vi spiser. Derfor er det grundlæggende vigtigt at gøde jordbunden med biologiske stoffer som mikroskopiske bakterier, svampe m.v. i stedet for ensidigt at bruge syntetisk gødning. De biologiske stoffer sprøjtes på selv frøene, før de plantes. I Kenya er småfarmerne begyndt at så og dyrke brachiaria græs, der giver meget mere næring til deres køer, så køerne producerer meget mere mælk. I Storbritannien lader nogle landmænd deres kvæg skifte græsningsområder med forskellige græssorter hele tiden, og de græsser endda i skoven ("skovgræsning"), så de får masser af forskellige næringsstoffer.
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialet-
Engelsk
-
Temaer
-
-
Geografi
-
Jordkloden og dens klima
-
Udgiver
BBC World
Udgivelsesår
2021
Faustnummer
TV0000126839
Fysisk beskrivelse
TV-optagelse, 24 min
Sprog
Engelsk
Materialetype
TV-udsendelse
Spilletid
24 min..
TV-dato
29. jan. 2022 kl. 03.30