Du er ikke logget ind
Del
Tilbage
Billede af materialet The Waste Chain
TVOptagelse
Follow The Food (19)
The Waste Chain
Ungdomsuddannelser Voksenuddannelser

BBC World

Botanikeren James Wong ser denne gang på, hvordan vi kan udnytte de op mod 40% af vores fødevarer, som bliver smidt ud som madaffald på grund af overskredne datomærkninger, manglende salg osv. Der er et stort tab allerede under produktionen (på marken, under transporten osv.), men reelt madspild finder sted i lagre, i supermarkeder og hos forbrugerne. I kornsiloer eksperimenterer man nu med robotter, der kan bevæge sig rundt i al kornet og måle alarmerende høj fugtighed, temperatur osv. I fattige varme lande har man introduceret store kølecontainere, der får elektricitet fra solpaneler monteret uden på dem og holder maden kold. Når der industrielt produceres kondenseret mælk, kan man trække det overskydende vand ud og genbruge det til fx vanding af marker. I Singapore stræber man efter at lave madaffald om til gødning.


"The Waste Chain" er en del af

Serie
Follow The Food

Side
af

Log ind og få adgang

Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialet
Udgiver
BBC World
Udgivelsesår
2021
Faustnummer
TV0000126894
Fysisk beskrivelse
TV-optagelse, 23 min
Sprog
Engelsk
Materialetype
TV-udsendelse
Spilletid
23 min..
TV-dato
5. feb. 2022 kl. 03.30