Tilbage
Follow The Food (20)
Our Protein Planet
BBC World
Botanikeren James Wong ser denne gang på, hvordan vi globalt set spiser mere og mere kød for bl.a. at få proteiner. CO2-belastningen ved at producere kød fra kvæg, svin osv. er meget stor, og halvdelen af planetens landbrugsjord bruges til landbrugsdyr, så en af måderne at hjælpe planeten på er at bruge en anden form for proteiner, fx fra planter som gule ærter. En anden måde at skabe flere proteiner på er at fodre fx køer med græstyper, der indeholder mere sukker, for så produceres der mere protein i køernes maver. Æg kan produceres ved at fodre høns med vafler, brød, pasta osv., der ellers ville blive smidt ud som madaffald. Også føde fra havet som fisk, muslinger og måske navnlig tang er fulde af proteiner.
Our Protein Planet
Ungdomsuddannelser
Voksenuddannelser
BBC World
Botanikeren James Wong ser denne gang på, hvordan vi globalt set spiser mere og mere kød for bl.a. at få proteiner. CO2-belastningen ved at producere kød fra kvæg, svin osv. er meget stor, og halvdelen af planetens landbrugsjord bruges til landbrugsdyr, så en af måderne at hjælpe planeten på er at bruge en anden form for proteiner, fx fra planter som gule ærter. En anden måde at skabe flere proteiner på er at fodre fx køer med græstyper, der indeholder mere sukker, for så produceres der mere protein i køernes maver. Æg kan produceres ved at fodre høns med vafler, brød, pasta osv., der ellers ville blive smidt ud som madaffald. Også føde fra havet som fisk, muslinger og måske navnlig tang er fulde af proteiner.
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialet-
Geografi
-
Jordkloden og dens klima
-
Udgiver
BBC World
Udgivelsesår
2021
Faustnummer
TV0000126992
Fysisk beskrivelse
TV-optagelse, 23 min
Sprog
Engelsk
Materialetype
TV-udsendelse
Spilletid
23 min..
TV-dato
12. feb. 2022 kl. 03.30