Du er ikke logget ind
Del
Tilbage
Billede af materialet What Are We Feeding Our Kids?
TVOptagelse
What Are We Feeding Our Kids?
7.-10. klasse Ungdomsuddannelser Voksenuddannelser

BBC Earth

Eng. dok.
Er ultraforarbejdet mad skyld i fedme hos børn, og kan det endda være vanedannende?
Over hele verden er fedme blandt børn vokset markant de sidste 50 år. I Storbritannien lever 21 procent af børn med fedme, når de forlader folkeskolen - det er det højeste nogensinde. Endda på trods af årtiers forsøg på at løse problemet.
I de sidste 40 år er vores indkøbsvogne blevet overtaget af ultraforarbejdet mad, og det tegner nu størstedelen af ​​vores kalorier - for børn er det 64 procent, og teenagere spiser 67 procent. I Storbritannien spiser én ud af fem, 80% ultraforarbejdet mad. Det er billigt, bekvemt og, alarmerende, videnskabsfolk ved meget lidt om præcis, hvordan det påvirker børns kroppe. Et stigende antal folkesundhedseksperter mener, vi spiser alt for meget og er bekymrede, fordi det er forbundet med fedme. Frankrig og Canada er blevet så bekymrede, at de anbefaler at begrænse indtaget af ultraforarbejdede mad.
Chris van Tulleken tester på egen krop hvad 4 ugers kost, bestående af 80% ultraforarbejdet mad gør ved vægt, helbred og hjernen.


Side
af

Log ind og få adgang

Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialet

Udsendelsen føjer yderligere perspektiver til et massivt problem med fedme ikke mindst blandt børn og unge i Storbritannien. Den kan indgå i temaer, der inddrager aspekter af 'Health', men også af den magt, som industrien sidder på og dermed lægge op til samtaler om det ansvar, den måske har. Samtidig kunne man have samtaler om ansvar eller magt forbrugeren har, hvis man beslutter og formår at bruge den.
Udsendelsen kan evt. ses fra begyndelsen til 29:15 og fra 40:00 til slut, hvis man alene vil fokusere på Storbritannien og ikke have et globalt perspektiv.
I arbejdet med udsendelsen kan man inddrage elementer af det obligatoriske emne 'Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab', fx ift., at eleverne kan diskutere ulighed i sundhed i et samfundsmæssigt perspektiv.

Producer
Monika Ghosh
Pædagogisk note
Christina Hellensberg
Vært
Chris van Tulleken
Udgiver
BBC Earth
Udgivelsesår
2021
Faustnummer
TV0000125195
Fysisk beskrivelse
TV-optagelse, 52 min
Sprog
Engelsk
Undertekster
Dansk
Materialetype
TV-udsendelse
Spilletid
52 min..
TV-dato
18. aug. 2021 kl. 19.40