Dansk
Temaer
Identitet
Dansk
Temaer
Relationer - venner og familie
Dansk
Temaer
Ungdom

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  7. til 8. klasse Materialesæt 
Huskeseddel:
Emma
Læselystkasser
Læselystkasse med sjove bøger
7.-8. klasse

Indholdsbeskrivelse:
Materialesæt med tre sjove bøger.

Sammenhæng:
Sofa til læselyst


Pædagogisk note:

Trine Ferdinand
Det er bare skægt at læse noget sjovt! Her er en samling af gode humoristiske ungdomsromaner skrevet af danske forfattere - målrettet 7.-8. kl.
Vores nye læselyst-kasser til udskolingen i dansk skal stimulere de ældste elevers motivation for at læse ungdomsbøger, da undersøgelser viser, at deres læselyst fortsat er faldende. At læse romaner giver de unge mulighed for fordybelse og indre billeddannelse (at se bogens udspille sig som en film for sit indre øje)
Ideen er, at eleverne selv vælger hvilken roman i kassen, de vil læse. De nyeste læseundersøgelse peger nemlig på at øget indflydelse på titlen kan øge læselysten. De kan tale sammen om bogen i mindre grupper ala en bogklub. De kan i bogklubben også selv bestemme, hvilke opgaver de vil lave til romanen. Jeg har linket til en padlet, hvorfor de kan vælge hvilke opgaver, de vil arbejde med.
Jeg har linket til en webside, hvor jeg har beskrevet konceptet nærmere. Du/I er også velkomne til at kontakt mig for yderligere spørgsmål.
Bøgerne i kassen har et fælles danskfagligt tema, som læreren kan folde mere ud i danskundervisningen. Det kan måske endda blive til et fordybelsesområde på tværs, hvor der indgår andre tekst-genrer.
Alle bøgerne er skrevet af danske forfattere, så de kan komme med på opgivelserne i dansk i 9.-10. kl. Opgivelserne er i princippet individuelle, så man godt opgive at fx 12 elever har læst en bog og 12 andre har en anden. Det er værd at huske på, at eleverne ikke kommer op i romaner til afgangsprøven, men at deres tematikker mv kan fungere som en slags baggrundstapet, de kan perspektivere til.

Fysisk beskrivelse:
  • 2 Kasser

Sprog:
  • Dansk

Klassetrin:
7. til 8. klasse.

Anvendelsesklausul:
  • Udlånsmaterialer
    • Der kan maksimalt bookes 1 eksemplarer af materialet.
    • Materialet kan lånes i 30 arbejdsdage.
Antal i afdelinger:
  • 12 stk. i udlånsafdelingen. Kan bookes enkeltvis.
Udgiver: CFU
Udgivelsesår: 2023
Faust nr.: 9 004 733 0
DK5:
Pædagogisk note: Trine Ferdinand

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...