Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur
Romaner
Dansk
Temaer
Identitet
Dansk som andetsprog
Basis/Supplerende
Læsning
Afkodning
Dansk som andetsprog
Basis/Supplerende
Læsning
Tekstforståelse
Dansk som andetsprog
Unge og voksne
Unge og voksne
Let at læse

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  7. til 10. klasse Materialesæt 
Huskeseddel:
Emma
Sidste dag i niende


Pædagogisk note:

Tine Brock
Sidste dag i niende er en letlæst serie til udskolingen af Marie Duedahl, der henvender sig til alle elever i udskolingen men med lixtal mellem 9 og 11 gør det muligt for læsesvage elever at læse med, herunder også specialskoler eller særlige læsehold i folkeskolen.
Det vil være nemt for den enkelte lærer at differentiere læseundervisningen, fordi det er helt uproblematisk, at nogle elever når at læse 5 bøger, mens andre læser sig ind på hele universet.
Hver bog følger én af de i alt 17 elever, som alle står på kanten af voksenlivet - nogle med alle muligheder åbne, andre med større udfordringer. Læseren får et indblik i 17 forskellige liv og deres forskelligartede oplevelser af samme dag - den sidste dag i niende klasse.
Serien ser ind i den enkeltes tanker og følelser men giver også indblik i, hvordan denne bliver oplevet af de andre i klassen. På den måde lægges der op til refleksion over, hvorvidt man skal bekymre sig om, hvordan man fremstår i andres øjne eller forsøge at være sig selv.
Serien tager temaer op som pubertet, kønsidentitet, forelskelse, online liv, pjæk, shitstorm, drømme, sorg, løgn og pres.
Bogkassen indeholder to eksemplarer af hver af de 17 titler og kan bruges som frilæsning eller emne om identitet, udvikling og pubertet.
Forlaget har udarbejdet opgaver til de enkelte bøger, som der linkes til herunder. Det vil imidlertid være endnu mere oplagt at arbejde med universet som en social aktivitet, hvor eleverne tegner og skriver om de enkelte hovedpersoner - fx ved at lave en universvæg i klassen. Her kan eleverne gruppere, hvordan de enkelte personer hænger sammen og få overblik over problemstillinger og væsentlige steder og genstande i universet.

Form og genre:
Læsekasse

Supplerende materialer:

Fysisk beskrivelse:
  • 1 Kasse

Klassetrin:
7. til 10. klasse.

Anvendelsesklausul:
  • Udlånsmaterialer
    • Der kan bookes ubegrænset mange eksemplarer af materialet.
    • Materialet kan lånes i 20 arbejdsdage.
Antal i afdelinger:
  • 3 stk. i udlånsafdelingen. Kan bookes enkeltvis.
Udgiver: Straarup & Co
Udgivelsesår: 2022
Faust nr.: 9 004 750 0
DK5:
Pædagogisk note: Tine Brock

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...