Dansk
Fortolkning
Litteraturhistorie
Middelalderen
Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur
Romaner
Dansk
Temaer
Ungdom

Findes ikke i udlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  6. til 10. klasse e-bog 
Huskeseddel:
Emma
Danerriget ([1])
Slægtens offer
Danerriget 1094-95

Indholdsbeskrivelse:
År 1094-1095, Sydfyn. Ragnhild er en ung, snart giftefærdig kvinde på ca. 14 år. Hun er af sin familie lovet bort til den grove og voldsomme Sote, søn af storbonden til Hvidkilde. Det har Ragnhilds familie gjort, fordi det er usikre tider med røveriske overfald. Mange tror stadig på de nordiske guder, selvom kristendommen vinder frem.

Andre formater:
Findes også som bog


Pædagogisk note:

Anette Vestergaard
Slægtens offer egner sig til tværfaglig undervisning mellem dansk og historie fra 6. kl. Der findes en hjemmeside til bogen med mange detaljer om tiden, kirken, landet, kort over området, byen, persongalleri, viden om den historiske periode o.s.v. Her kan man få stillet sin nysgerrighed med hensyn til tiden og den historiske baggrund for romanen.
Der er også en lille epilog for den læser, der tænker: hvad mon der skete med Ragnhild efter bogens slutning.
www.danerriget.dk
Bogen trækker klare paralleller til nutidens debatter om tvangsægteskaber og selvtægt - og kunne dermed også bruges som et diskussionsoplæg. For ikke så længe siden, var tingene ikke meget anderledes i Danmark - det var dengang slægten gik forud for alting - og individet måtte kende sin plads. Slægten skulle overleve som slægt fx gennem tvangsægteskab.

Supplerende materialer:
  • Hertil findes supplerende materiale på seriens hjemmeside

Sprog:
  • Dansk

Klassetrin:
6. til 10. klasse.

Udgiver: Høst
Udgivelsesår: 2011
CFU ID nr.: CFUEBOG1066278
ISBN: 9788763821490
DK5:

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...