Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Billedbog
Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur
Rim og remser
Dansk
Fremstilling
Kompetencer
Dansk
Kommunikation
Sprog
Dansk
Læsning
Kompetencer

Findes ikke i udlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  0. til 1. klasse Billedbog  e-bog  Lydbog 
Huskeseddel:
Emma
Axel elsker biler
nu med brandbiler

Indholdsbeskrivelse:
Billedbog med rimet tekst. Axel er en bilglad lille auto-and. Hans lille andehjerte banker for alt med hjul, og i fantasien kører han væk på et gammelt løbehjul. Han kommer senere ud og køre med elefanten i dens BMW, og eventyret fortsætter med biler på et værksted og med at invitere hele andefamilien ud på køretur.

Andre formater:
Findes også som bog


Pædagogisk note:

Louise Duus Skovbjerg
Axel elsker biler - nu med brandbiler er en fin jubilæumsudgave af den orginale billedbog, som er skrevet på fantastiske rim. Bogen er særdeles velegnet til dialogisk oplæsning.
Rap-anden Axel er vild med biler, og drevet af den interesse rejser han en skønne dag hjemmefra. Axel får følgeskab af en elefant i en BMW og en mand i en Ferrari, indtil han til sidst vælger at slå sig ned på Harrys Autoværksted - eller gør han nu også det? En skøn bog, hvor Marianne Iben Hansens fantastiske rim - kører derudaf i en rap-agtig rytme.
Axel elsker biler er en dannelsesrejse, der fortæller om det at blive voksen - og forlade sine trygge rammer og finde sit eget ståsted i tilværelsen. Først er Axel hjemme i tryghed hos far og mor, så forfølger han sine drømme og oplever verden for til sidst at finde sig selv på Harrys Autoværksted. Slutningen lader dog læserne tilbage med spørgsmålet om, hvorvidt Axel bliver hos Harry eller tager med far og mor hjem, da de til sidst finder Axel.
Bogen er velegnet til at arbejde med forskellige handlingsstrategier. I bogen "Børnelitteratur i praksis" af Karen Vilhelmsen og Ingelise Moos gennemgås Axel elsker biler som et eksemplarisk forløb.
Udover dialogisk oplæsning er det oplagt at arbejde med sproglig opmærksomhed via de fine og sjove rim. Bagerst i e-bogen findes lyd-filen med Marianne Iben Hansens oplæsning/rap.
Under supplerende materialer findes forskellige undervisningsforløb, opgaver og lydfiler.

Sprog:
  • Dansk

Klassetrin:
0. til 1. klasse.

Udgiver: Gyldendal
Udgivelsesår: 2017
CFU ID nr.: CFUEBOG1108760
ISBN: 9788702224368
DK5:
Bidragsyder: Hanne Bartholin
Marianne Iben Hansen
Pædagogisk note: Louise Skovbjerg

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...