Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur
Drama
Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
TV-serier
Dansk
Temaer
Identitet
Dansk
Temaer
Kærlighed
Dansk
Temaer
Ungdom

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  7. til 10. klasse Ungdomsuddannelser e-bog 
Huskeseddel:
Emma
Skam (sæson 3)
Isak
råmanus

Indholdsbeskrivelse:
Råmanuskriptet til tredje sæson af Skam. Isak møder Even, der vender op og ned på hans verden. Men Even er ikke lige til at blive klog på, og Isak kæmper samtidig med at komme overens med sin homoseksualitet, og sine forestillinger om omverdenens reaktioner på det.

Andre formater:
Findes også som bog

Sammenhæng:
Romeo og Julie
Skam ( 9 )


Pædagogisk note:

Trine Ferdinand
Med tanke på at drama er obligatorisk på pensumlisten i dansk i 9. klasse, er det oplagt at arbejde med manusbøgerne til tv-serien SKAM. De giver nemlig et unikt indblik i skabelsesprocessen bag den banebrydende ungdomsserie. En serie, som samtidig har den dybde, og de lag, symboler og referencer, som gør den ideel til fortolkning i dansk. I manus-bøgerne får vi lov til at kigge ind i hovedet på den kreative manuskriptforfatter og instruktør Julie Andem.
Manus-bøgerne indeholder flere interessante elementer som scener, som aldrig kom med i tv-serien, håndtegnede mindmaps og epiloger, der viser, hvad der skete med karaktererne efter sæsonen var slut. Alt sammen guf at dykke ned i for både elever og dansklærere. Der er en litteraturguide til alle 4 manusbøger fra Rosinante.
Der er vejledning og overlay til denne manus-e-bog om ISAK med fokus på Julie Andems anderledes, humoristiske og meget udførlige regibemærkninger. Her zoomes ind på én scene i manus, nemlig den fantastiske og berømte kirkescene, med titlen: "EPISODE 9 UGE 49: FREDAG 9. DECEMBER KL. XXXX TITEL".
Her er INGEN replikker men der fortælles alligevel super intens historie. Det kræver mange regibemærkninger, som det er interessant at dykke ned i.
Se først scenen i serien. Der er linket til den under "Sammenhæng".
I den udvalgte kirkescene er der en intertekstuel reference til slutscenen i filmen Romeo og Juliet(1996), som også kan ses på mitcfu. Se link under "Sammenhæng". Men i ebogs-overlayet er der et link til et kort youtube-video med slutscenen, hvis man ikke har tid til at klassen skal se hele filmen.

 • CFU Danmark
  Dansk: 7., 8., 9., 10. kl.
  Dansk: 7., 8., 9., 10. kl.
  Dansk: 7., 8., 9, 10. kl.
  Dansk: 7., 8., 9, 10. kl.
 • Gyldendal
  Dansk: 7., 8., 9., 10. klasse
  Dansk: 7., 8., 9., 10. klasse


Form og genre:
Drama

Sprog:
 • Dansk
 • Norsk (orginal)

Klassetrin:
7. til 10. klasse.
Ungdomsuddannelser

Antal i afdelinger:
 • Ubegrænset antal
Udgiver: Høst
Udgivelsesår: 2019
CFU ID nr.: CFUEBOG1113880
ISBN: 9788763862219
DK5:
Oversætter: Eskil Hein
Pædagogisk note: Trine Ferdinand
Pædagogisk overlay: Trine Ferdinand
Pædagogisk vejledning: Trine Ferdinand

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...