Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Grafisk roman
Dansk
Temaer
Relationer - venner og familie

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  4. til 6. klasse e-bog  Tegneserie 
Huskeseddel:
Emma
Fiskepigen

Indholdsbeskrivelse:
Tegneserie - graphic novel. Frede og hans storesøster bor i huset, Bakkely. Bakkely redder dem, da en storm skyller alt væk og efterlader dem helt alene. Fredes storesøster gør alt, hvad hun kan for at skabe en illusion af, at alt er normalt, men udenfor tager stormen til.

Andre formater:
Findes også som bog


Pædagogisk note:

Mette Bechmann Westergaard
"Fiskepigen" er et stærkt litterært indspark i debatten om klimaforandringer og miljø til eleverne på mellemtrinnet. Både illustrationer og tekst efterlader stærke dommedagsbilleder af en situation, hvor den fysiske verden bliver menneskets fjende. Det er således oplagt at koble "Fiskepigen" med fagtekster om klimaforandringer og gå tematisk til værks.
Samtidig er der analytisk guf for den lærer, der vil dykke ned i, hvordan billeder og tekst arbejder sammen og kan dele fortælleopgaven mellem sig. Eksempelvis er der mange gode eksempler på, at tekstbidder inddrages i illustrationerne og er med til at danne typografiske billedelementer. Fiskepigen vil altså også være velegnet i et forløb om multimodale fortællinger.
Der er ikke lavet et særskilt overlay til e-bogsudgaven af "Fiskepigen", men den pædagogiske vejledning fra forlaget kan fint bruges også her.

  • Gyldendal
    Dansk: 5. - 6. klasse
    Dansk: 5. - 6. klasse

Sprog:
  • Dansk

Klassetrin:
4. til 6. klasse.

Antal i afdelinger:
  • Ubegrænset antal
Udgiver: Gyldendal
Udgivelsesår: 2021
CFU ID nr.: CFUEBOG1121032
ISBN: 9788702331387
DK5:
Pædagogisk note: Mette Bechmann Westergaard

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...