Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Grafisk roman
Dansk
Temaer
Kærlighed
Dansk
Temaer
Relationer - venner og familie
Historie
Kronologi og sammenhæng
Tidsperioder
11. 1914-1945 (De to verdenskrige og mellemkrigstiden)

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  8. til 10. klasse Voksenuddannelser e-bog  Tegneserie 
Huskeseddel:
Emma
Drengene fra Sankt Petri
grafisk roman

Indholdsbeskrivelse:
Graphic novel om en modstandsgruppe og om hvordan det, der begynder som drengestreger, udvikler sig til blodig alvor i kampen mod den tyske besættelsesmagt. Fantastisk flot og hæsblæsende tegneserie om venskab, offervilje, krig og kærlighed for alle, der elsker en god fortælling om Danmark under besættelsestiden.

Andre formater:
Findes også som bog


Pædagogisk note:

Karina Bruun Houg
Både film, bog og denne graphic novel-udgave tager udgangspunkt i den første modstandsgruppe i Danmark under besættelsen, Churchill-klubben i Aalborg. Bogen og filmen har ofte været brugt i både dansk- og historieundervisningen. Også tværfagligt.
Denne graphic novel-udgave er æstetisk og didaktisk en fornøjelse og kan med fordel lånes som e-bog. En ellers kompleks historie gøres, med dette nye format, tilgængelig for alle elever i klassen. De mange billeder og de få ord i bogen inviterer ligeledes eleverne med som medfortællere af historien. Desuden kan bogen inspirere eleverne til selv at kaste sig over tegneserie-genren, når der skal udarbejdes produkter i historiefaget (og til eksamen). De mange valg, som de unge i filmen træffer er velegnede i arbejdet med historiske dilemmaer. Bogens perspektiv er "helte-fortællingen" om modstandsbevægelsen, modsat spillefilmen "De forbandede år".

Supplerende materialer:

Fysisk beskrivelse:
  • 189 sider

Sprog:
  • Dansk

Klassetrin:
8. til 10. klasse.
Voksenuddannelser

Antal i afdelinger:
  • Ubegrænset antal
Udgiver: Gyldendal
Udgivelsesår: 2023
CFU ID nr.: CFUEBOG1132279
ISBN: 9788702389609
DK5:
Forfatter til forlæg: Bjarne Reuter
Kunstner: Kristian Eskild Jensen
Pædagogisk note: Karina Bruun Houg

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...