Tilladt for alle


Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Spillefilm
Dansk
Temaer
Ungdom

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  6. til 9. klasse Online 
Huskeseddel:
Emma
Barndommens gade

Indholdsbeskrivelse:
En 14-årig piges opvækst på Vesterbro i København i 1930'ernes arbejdermiljø. Filmen beskriver pigens dragning mod poesi og skrivelyst.

Sammenhæng:
Tove Ditlevsen


Pædagogisk note:
Barndommens Gade er en delvis filmatisering af bogen af samme navn, det kan anbefales, at man læser uddrag eller hele bogen som hovedværk i udskolingen i dansk. I filmen møder man hovedpersonen Esther nogle måneder, før hun skal konfirmeres. Filmen giver et troværdigt billede af et arbejdermiljø, hvor hovedpersonen er omgivet af skrigende, snottede børn, brølende alkoholiserede voksne og nattens listende rædsler og fristelser. Derfor kan filmen også bruges som tidsbillede på 30'ernes arbejdeklassekvarterer i historie.
Der kan arbejdes mange temaer i filmen: fattigdom, seksualitet, livet i arbejderklassen i 30'erne, kønsroller. I denne kapitelinddeling er fokus på Esthers digterdrøm og hvordan hun famlende styrer mod opfyldelsen af den, dernæst fylder også spørgsmålet om "at blive/være voksen" i inddelingen.
Man kan også vælge at arbejde med forfatterskabet og det biografiske element, da mange af situationerne og personerne i filmen går igen i Tove Ditlevsens egen selvbiografi "Barndom". Men også digtet "Alene for dig" som afslutter filmen, er indledningsdigtet i digtsamlingen "Pigesind" som var Tove Ditlevsens første udgivelse. Man kan derfor er også læse digte fra denne samling, fordi den også giver perspektiv på flere af temaerne i filmen så som angst og ung kærlighed.
Endelig kan man desuden inddrage den nævnte tv-udsendelse længere nede i posten, der sætter yderligere fokus på forfatterskabet.

Målgruppe:
  • Fra 11 årForm og genre:
Spillefilm

Fysisk beskrivelse:
  • 87 min

Sprog:
  • Dansk

Undertekster:
  • Dansk

Klassetrin:
6. til 9. klasse.

Antal i afdelinger:
Producent: Metronome Productions
Udgivelsesår: 1986
Distributør: Nordisk Film, 2017
CFU ID nr.: CFUFILM1070666
Spilletid: 87 min.
DK5:
Forfatter til forlæg: Tove Ditlevsen
Fotograf: Mikael Salomon
Instruktør: Astrid Henning-Jensen
Manuskriptforfatter: Erik Thygesen
Skuespiller: Carl Quist Møller
Sofie Gråbøl
Vigga BroVent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...