Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Animationsfilm
Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Spillefilm
Dansk
Temaer
Mobning

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  5. til 8. klasse Online 
Huskeseddel:
Emma
Ternet Ninja

Indholdsbeskrivelse:
Teenageren Aske får en Ninja-dukke, som både er ternet og levende. Dukken har brug for Askes hjælp i en mordsag, og Aske har brug for Ninjaens hjælp til at klare teenagelivet - det går ikke stille for sig!

Det danske Filminstitut skrev således i forbindelse med at filmen indgik i "Med Skolen i Biografen":
Anders Matthesens filmatisering af sin egen populære børnebog. Aske går i 7. klasse og har det ikke nemt. Han er hemmeligt forelsket i Jessica fra 8. klasse, han frygter Glenn fra specialklassen og bliver plaget af sin stedbror. Men da han på sin fødselsdag får en ternet ninjadukke af sin onkel Stewart, sker der noget. Dukken er levende og vil gerne hjælpe Aske med hans problemer, hvis han til gengæld vil hjælpe den med at få hævn. Ternet Ninja har slået publikumsrekorder og fik Robertprisen som bedste børne- og ungdomsfilm i 2019.


Pædagogisk note:

Trine Ferdinand
'Ternet Ninja' er en virkelig morsom og samtidig alvorlig fortælling om drengen Aske, som i løbet af filmen lærer at sætte andre før ham selv. Filmens unge karakterer taler til børn og unge i deres eget sprog og har opbyggelige budskaber om venskaber, hævn, mobning og børnearbejde. Den er realistisk i sin fremstilling af Askes familie og hverdag, men også fantastisk med en talende og kampklar ninjadukke.
Ud over vejledningen til filmen fra Filmcentralen (se herunder), så har Alinea Gorilla et forløb til mellemtrinnet 'Anders Matthesen på lyd, skrift og film' med fokus på de filmiske virkemidler, stereotype personskildringer, kompositionen, budskaber og temaer.
Der er også et kapitelsæt med spørgsmål til filmen, som eleverne kan arbejde med på egen hånd. Spørgsmålene er inspireret af Filmcentralens vejledning og har fokus på filmens syn på børnearbejde, Askes udvikling gennem filmen, Anders Matthesens brug af alvor og humor og filmens budskaber. Bed først eleverne læse spørgsmålene, og derefter se filmen uden afbrydelser. Bagefter kan de gense udvalgte klip og arbejde med de tilhørende spørgsmål i kapitelsættet. Tal sammen i klassen om deres svar.
På Alineas betalingssite Gorilla er der et forløb til mellemtrinnet og på Gyldendals danskportal er der et forløb til udskolingen.
I Trine Mays undervisningsbog 'Anders Matthesen - Kongen af comedy' er der opgaver til Ternet Ninja. Hvis dit lokale CFU har købt den i klassesæt, kan du også låne den til dine elever på mitcfu.dk (Se link under Sammenhæng).

  • Filmcentralen
    Dansk: 5., 6., 7., 8., 9., 10. klasse
    Dansk: 5., 6., 7., 8., 9., 10. klasseForm og genre:
Animationsfilm | Spillefilm

Supplerende materialer:

Fysisk beskrivelse:
  • 80 min

Sprog:
  • Dansk

Klassetrin:
5. til 8. klasse.

Antal i afdelinger:
Producent: Det Estiske Filminstitut
Udgivelsesår: 2018
Distributør: Nordisk Film, 2020
CFU ID nr.: CFUFILM1106017
Spilletid: 80 min.
DK5:
Instruktør: Anders Matthesen
Thorbjørn Christoffersen
Manuskriptforfatter: Anders Matthesen
Pædagogisk note: Trine Ferdinand
Skuespiller: Alfred Bjerre Larsen
Anders Matthesen
Emma Sehested HøegVent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...