Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur
Romaner
Dansk
Kommunikation
IT og kommunikation
Digital kommunikation
Dansk
Temaer
Mobning

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  3. til 6. klasse Online  Lydbog 
Huskeseddel:
Emma
Selfie Simon

Indholdsbeskrivelse:
Da Simon skifter skole bliver han udfordret på internettet. Det starter uskyldigt, men udvikler sig til både ulovlige og livsfarlige challenges. Hvor langt tør Simon gå for at blive en berømt YouTuber?


Pædagogisk note:

Martin Bach Poulsen
Den særlige kvalitet i romanen er, at den på en god måde tager en virkelighedsnær problemstilling op for aldersgruppen. Mange drømmer om at lave en youtube-kanal, men hvor langt vil de selv gå for at blive berømte og indstillet til årets Guldtube - jagten på likes er et gennemgående tema.
Kompositorisk er romanen bygget op med en kronologisk fortælling med en tredje personsfortæller med synsvinklen hos Simon, hvis tanker vi følger. Fortællingen afbrydes af sms-beskeder, der foregår mellem romanens hovedpersoner. Der er gode identifikationsmuligheder for eleven, og der kan arbejdes med det at træffe valg, modstå gruppepres, venskab samt jagten på likes.
Der kan arbejdes med fokus på digital dannelse og det tværgående tema It og medier. I forhold til dansk kan der arbejdes inden for kompetenceområderne:
Fortolkning, hvor eleven kan undersøge fortællerpositioner og fortælletyper og kommunikation, hvor eleven kan arbejde med at vurdere konsekvenser af ytringer på internettet.
I CFU har vi udarbejdet lydbogsrammer med lyttefortåelsesstrategier, som man kan lade sig inspirere af, når man som dansklærer skal sætte "lytteraturen" i scene. Man kan læse meget mere om dette herunder i bjælken "Vejledninger til materialet". Her findes både selve lydbogsrammen og en vejledning i brugen af den. Til "Selfie Simon" kunne en vej gennem aktiviteterne hedde: 1E (frem til 4.26) - 2D - 3C - 4A - 5C. Du kan også lade dig inspirere af de pædagogiske vejledninger, der er udarbejdet til den fysiske bogversion af "Selfie Simon".

 • CFU Danmark
  Pædagogisk vejledning i brugen af lydbøger
  Pædagogisk vejledning i brugen af lydbøger
  Lydbogsramme - indskoling
  Lydbogsramme - indskoling
  Lydbogsramme - mellemtrin
  Lydbogsramme - mellemtrin

Form og genre:
Lydbog

Fysisk beskrivelse:
 • 104 min.

Sprog:
 • Dansk

Klassetrin:
3. til 6. klasse.

Antal i afdelinger:
Udgiver: Gyldendal
Udgivelsesår: 2017
CFU ID nr.: CFULYD1128306
ISBN: 9788763855730
Spilletid: 104 min.
DK5:
Indlæser: Thomas Knuth-Winterfeldt
Pædagogisk note: Martin Bach Poulsen
Pædagogisk vejledning: Mette Bechmann Westergaard

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...