Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur
Romaner
Dansk
Temaer
Mobning
Dansk
Temaer
Relationer - venner og familie

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  8. til 10. klasse Online  Lydbog 
Huskeseddel:
Emma
21 måder at dø

Indholdsbeskrivelse:
Engang var de 15-årige Stella og Amalie bedste veninder. Med udgangspunkt i jalousi lægger Amalie Stella for had og får flere og flere med i et mobbeprojekt, som langsomt nedbryder hende.


Pædagogisk note:

Martin Bach Poulsen
21 måder at dø er oplagt til værklæsning og opgivelse på pensumlisten til 9. klasses prøven. Den er god til grundig litteraturanalyse, da der er mange tydelige eksempler på litterære genretræk og begreber. Bogen åbner op for debat af temaer som: teenageliv, mobning på nettet, det at miste og savne en forælder, ensomhed, tv shows indflydelse på unges opfattelse af sig selv, selvmord og giver eleverne god mulighed for at forholde sig til og reflektere over emnerne.
Den er skrevet i et sprog så den er i øjenhøjde med de unge den er skrevet til. Chat og sms beskederne er skrevet meget realistisk og der er undervejs i bogen beskrivelse af episoder, hvor unge har begået selvmord efter mobning, b.la. på nettet. Det gør historien ekstra relevant og realistisk.
Bogen lægger dog også op til håb og mod til andre løsninger på mobningen end selvmord.
I CFU har vi udarbejdet lydbogsrammer med lyttefortåelsesstrategier, som man kan lade sig inspirere af, når man som dansklærer skal sætte "lytteraturen" i scene. Man kan læse meget mere om dette herunder i bjælken "Vejledninger til materialet". Her findes både selve lydbogsrammen og en vejledning i brugen af den. Til netop "21 måder at dø" kunne en vej gennem aktiviteterne hedde: 1E (frem til 5.33) - 2B - 3E - 4E - 5C. Du kan også lade dig inspirere af de pædagogiske vejledninger, der er udarbejdet til den fysiske bogversion af "21 måder at dø".

 • CFU Danmark
  Pædagogisk vejledning i brugen af lydbøger
  Pædagogisk vejledning i brugen af lydbøger
  Lydbogsramme - udskoling
  Lydbogsramme - udskoling

Form og genre:
Lydbog

Fysisk beskrivelse:
 • 8 t.

Sprog:
 • Dansk

Klassetrin:
8. til 10. klasse.

Antal i afdelinger:
Udgiver: Lindhardt og Ringhof Forlag A/S
Udgivelsesår: 2015
CFU ID nr.: CFULYD1128327
ISBN: 9788711441565
Spilletid: 8 min.
DK5:
Indlæser: Marie Nørgaard
Pædagogisk note: Martin Bach Poulsen
Pædagogisk vejledning: Mette Bechmann Westergaard

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...