Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Billedbog

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  0. til 3. klasse Billedbog  Online  Lydbog 
Huskeseddel:
Emma
General Brushane og Den lille Klæbeånd

Indholdsbeskrivelse:
Far Genfærd og hans søn, Den lille Klæbeånd, bor på Brushaneholm, hvor de hver nat skal skræmme General Brushane. Den lille Klæbeånd vil dog hellere lave andre ting. Velegnet til højtlæsning for 5-9-årige.


Pædagogisk note:

Charlotte Hansen
"Må jeg brodere en gulvklud, når vi har spist?" spørger Den lille Klæbeånd. "Ja, hvis du er rigtig væmmelig og uartig," svarer Far Genfærd.
På herregården Brushaneholm bor Far Genfærd med sin søn, Den lille Klæbeånd, som modtager hjemmeundervisning i gys og gru. Hver nat venter General Brushane nemlig i sin store seng på et ordentligt gys.
Det er dog ikke nemt at leve op til sin fars forventninger, når man som Den lille Klæbeånd hellere vil lave andre ting end at gå gennem vægge og skræmme.
En morsom lydbog med spøjse ord og vendinger, der vender op og ned på rigtigt og forkert.
I CFU har vi udarbejdet lydbogsrammer med lytteforståelsesstrategier, man kan lade sig inspirere af, når man som dansklærer skal sætte "lytteraturen" i scene. Du kan læse meget mere om dette herunder i bjælken "Vejledninger til materialet", hvor du finder såvel lydbogsrammen som en vejledning i brugen af denne. Til "General Brushane og Den lille Klæbeånd" kunne en vej gennem aktiviteterne hedde:
1B - 2B - 3C - 4C - 5A
Efter lytningen vil det være oplagt at lave et litterært bankospil i form af lydbanko, som kobler sprog, billeder og lyd: Børnene får hver især en bankoplade med billeder. Den voksne læser denne gang selv historien højt og afspiller lyde, der knytter sig til fortællingen. Først når historien er færdig, er spillet slut.
Manuskript, PowerPoint indeholdende lydeffekter samt 30 bankoplader med illustrationer til historiens lyde downloades under "Supplerende materialer".

 • CFU Danmark
  Pædagogisk vejledning i brugen af lydbøger
  Pædagogisk vejledning i brugen af lydbøger
  Lydbogsramme - indskoling
  Lydbogsramme - indskoling

Form og genre:
Lydbog

Supplerende materialer:

Fysisk beskrivelse:
 • 13 min, 38 sek.

Sprog:
 • Dansk

Klassetrin:
0. til 3. klasse.

Antal i afdelinger:
Udgiver: Vild Maskine
Udgivelsesår: 2022
CFU ID nr.: CFULYD1128671
ISBN: 9788772273518
Spilletid: 818 min.
DK5:
Pædagogisk note: Charlotte Hansen
Pædagogisk vejledning: Mette Bechmann Westergaard

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...