UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  Ungdomsuddannelser Voksenuddannelser Online 
Huskeseddel:
Emma
Danskernes akademi
Spin, magt og skandaler

Indholdsbeskrivelse:
Hvordan lærte reklamemanden Philip Gould det engelske parti New Labour og dets leder Tony Blair at sælge politik gennem spin i 1990'erne? Hvordan opererer spindoktorer i dansk politik i dag? Hvad har fremtrædende danske spindoktorer lært af Tony Blair? Hvad kan den nyeste forskning fortælle om Georg Brandes? Er der en god balance i den danske politiske journalistik, eller er den domineret af "røde" og/eller "sorte" lejesvende? Hvordan bruger forretningsmænd og politikere skræmmekampagner til at befæste deres magt? Hvordan har politiske skandaler i Danmark ændret karakter i løbet af de seneste 30 år?

Indeholder:
  • Politik er en vare (14 min). Når spindoktorer opererer (20 min). Blairs danske spin (10 min). Ph.d. på 3 minutter - om Georg Brandes (5 min). Politisk balance i nyhedsjournalistikken (20 min). Skræmmekampagner (20 min). Politiske skandaler i medierne (20 min)


Pædagogisk note:

Carsten Landbo-Sørensen
Den pædagogiske vejledning retter sig mod faget samfundsfag i ungdomsuddannelserne. Udsendelsen kan indgå som undervisningsmateriale i et forløb om Folketingsvalg 2015. Med baggrund i fagbekendtgørelserne gives der idéer til hvad og hvordan udsendelsen kan inddrages. Udsendelsen er en del af materialesættet Folketingsvalg 2015.

  • CFU Danmark
    Hertil findes pædagogisk vejledning:
    Hertil findes pædagogisk vejledning:

En del af følgende materialesæt:
Folketingsvalg 2015


Fysisk beskrivelse:
  • 119 min
  • TV-optagelse

Klassetrin:
Ungdomsuddannelser, Voksenuddannelser

Udgiver: DR2
Udgivelsesår: 2012
ID nr.: TV0000021694
TV Dato: 13-09-2012
Spilletid: 119 min.
DK5:
Pædagogisk vejledning: Carsten Landbo-Sørensen

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...