Historie
Historiebrug
Historiske scenarier

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  6. til 10. klasse Ungdomsuddannelser Voksenuddannelser Online 
Huskeseddel:
Emma
Verdenshistorien (8)
Ekstremernes tidsalder
1900-tallet og vor tid

Indholdsbeskrivelse:
Episk serie fra BBC som beskriver menneskehedens historie gennem 70.000 år. Denne gang historien om det 20. århundrede og vor egen tid. Efter 1. Verdenskrig kæmper demokrati, nazisme/fascisme og kommunisme om verdensherredømmet, og efter 2. Verdenskrig domineres det globale politiske klima i næsten 50 år af den kolde krig mellem blokken af demokratisk orienterede nationer og blokken af kommunistisk orienterede nationer. Er det 20. århundrede præget af politiske katastrofer, fejrer teknologi og videnskab til gengæld enorme triumfer. I en ideologisk dybt splittet verden, hvor vi i dag er over 7 milliarder mennesker, er der mere end nogensinde før brug for ideer og opfindelser, som kan frelse menneskeheden og den planet, som vi bor på og er afhængige af, men som vi er godt i gang med at drive rovdrift på.


Pædagogisk note:

Rasmus Hedegaard Bergstedt
Denne udsendelse vil være et fint supplement eller perspektiv til et arbejde med 2. verdenskrig og den tyske besættelse af Danmark. Undervisningen i grundskolen tager ofte sit udgangspunkt i den danske historie. Men ting hænger jo som bekendt sammen, hvormed denne udsendelse kan give eleverne indblik, udsyn og forståelse for den lokale, nationale og globale gensidige påvirkning og sammenhæng af hinanden. Udsendelsen kan bruges relation til arbejdet med kanonpunkterne kanslergadeforliget, augustoprøret 1943, FN's Verdensreklæring om Menneskerettigheder og Berlinmurens fald.
Følgende idéer til undervisningen er udarbejdet under hensynet til, at eleverne kommer til at arbejde med alle tre kompetenceområder - kronologi og sammenhæng, kildearbejde og historiebrug. Opgaverne er lavet ud fra det kapitelsæt, jeg har lavet til udsendelsen. Derudover er du velkommen til at tilføje, klippe og klistre i ideerne, da det skal opfattes som inspiration til dit arbejde med udsendelsen og historie i perioden omkring.

 • CFU Danmark
  Historie fra 7. klasse
  Historie fra 7. klasse
  Historie fra 7. klasse
  Historie fra 7. klasse


Fysisk beskrivelse:
 • TV-optagelse, 53 min

Sprog:
 • Engelsk

Undertekster:
 • Dansk

Klassetrin:
6. til 10. klasse.
Ungdomsuddannelser, Voksenuddannelser

Udgiver: DR2
Udgivelsesår: 2012
ID nr.: TV0000021961
TV Dato: 10-10-2012
Spilletid: 53 min.
DK5:
Bidragsyder: Andrew Marr
Guy Smith
Pædagogisk note: Rasmus Hjorth Bergstedt

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...