Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Dokumentarfilm
Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Dokumentarprogram

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  8. til 10. klasse Ungdomsuddannelser Voksenuddannelser Online 
Huskeseddel:
Emma
Vis alle afsnit i serien
Det olympiske dopingkomplot ( 1 )

Indholdsbeskrivelse:
Tysk dokumentarserie i 2 afsnit. De olympiske leges troværdighed har aldrig været mindre. Journalister og whistleblowere har sammen afdækket, at Vinter-OL i Sochi Rusland i 2014 var ramt af den største sportslige svindel i nyere historie. Fire år senere og her lige før Vinter-OL i Sydkorea er billedet det samme og værre. Interview med nøglepersoner, insidere og informanter, hemmelige journaler og eksplosive dokumenter viser, at den russiske statsdoping begyndte langt tidligere - og har tætte forbindelser til Vesteuropa.


Pædagogisk note:

Carsten Landbo-Sørensen
Dokumentaren ser på, hvordan IOC og IOC´s præsident Thomas Bach har håndteret den omfattende doping i Rusland, efter vinter-OL i Sochi 2014 og op til sommer-OL i Rio 2016. Gennem interviews og dybdeborende journalistik afsløres den stærkt diskutable håndtering af den russiske dopingproblematik og den eftergivende holdning overfor Rusland. Især stilles der skarpt på IOC´s ledelse personificeret af Thomas Bach.
Udsendelsen vil være egnet til brug i forløb om sport og doping, sport og storpolitik etc. Der vil kunne trækkes tråde tilbage til andre sportsbegivenheder, herunder tidligere olympiske lege, der har været præget af (stor)politiske interesser. Relevante fag kunne være idræt, samfundsfag og historie.


Form og genre:
Dokumentar

Fysisk beskrivelse:
  • TV-optagelse, 36 min

Sprog:
  • Dansk
  • Engelsk
  • Russisk (sporadisk)
  • Tysk (sporadisk)

Undertekster:
  • Dansk

Klassetrin:
8. til 10. klasse.
Ungdomsuddannelser, Voksenuddannelser

Udgiver: DR2
Udgivelsesår: 2018
ID nr.: TV0000110231
TV Dato: 07-02-2018
Spilletid: 36 min.
DK5:
Fortæller: Thomas Corneliussen
Pædagogisk note: Carsten Landbo-Sørensen
Tilrettelægger: Edmund Willison
Grit Hartmann
Hajo Seppelt
Jürgen Kleinschnitger

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...