Tysk
Genrer
Dokumentar
Tysk
Kultur og samfund
Kulturforståelse
Tysk
Temaer
Familie
Tysk
Temaer
Grenzen
Tysk
Temaer
Jung sein
Tysk
Temaer
Kriminalität
Tysk
Temaer
Tysktalende lande

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  9. til 10. klasse Ungdomsuddannelser Online 
Huskeseddel:
Emma
Hier und Heute
Notschlafstelle für Straßenkinder

Indholdsbeskrivelse:
Tysk dokumentar fra 2017. I udsendelsen følger vi en række unge, som med jævne mellemrum tager ophold på et ’Notschlafstelle’ for at få en ren seng og en rolig nat. Samtidigt møder de voksne, som de kan spise et måltid sammen med, og som hjælper dem med kontakt til myndigheder mv. De unge har alle en tung livsbagage med sig, og gaden som fælles afsæt. Det er svært for dem at ændre deres situation, men de har drømme om fremtiden.


Pædagogisk note:

Christina Hellensberg
Udsendelsen giver et indblik i en gruppe udsatte unges liv og viser således et fænomen, som eleverne vil kende til fra Danmark: gadebørn. Via udsendelsen kan de få indblik i begrebet 'Notschlafstelle' og se et af de tilbud, der findes til gadebørn i Tyskland og sammenligne med danske forhold.
Hvis udsendelsen bruges fælles i klassen, kan eleverne lægge mærke til de unge mænds udfordringer, de kan beskrive dem, og de kan registre, hvilke konkrete drømme de unge giver udtryk for at have. Eleverne kan også beskrive hvordan de unge bliver mødt af personalet på dette 'Notschlafstelle'. Udsendelsen vil kunne bruges som kilde på elevers disposition/ifm. præsentationen til prøven.

Form og genre:
Dokumentar

Fysisk beskrivelse:
  • TV-optagelse, 30 min

Sprog:
  • Tysk

Undertekster:
  • Tysk

Klassetrin:
9. til 10. klasse.
Ungdomsuddannelser

Udgiver: 3sat
Udgivelsesår: 2018
ID nr.: TV0000111442
TV Dato: 25-04-2018
Spilletid: 30 min.
DK5:
Filmfotograf: Patrick Stijfhals
Instruktør: Patrick Stijfhals
Pædagogisk note: Christina Hellensberg
Redaktør: Klaus Geiges

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...