Tysk
Genrer
Skønlitteratur
Tysk
Temaer
Berlin
Tysk
Temaer
DDR, Die Wende
Tysk
Temaer
Tysktalende lande

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  9. til 10. klasse Ungdomsuddannelser Online 
Huskeseddel:
Emma
Grænseovergangen ved Bornholmer Straße

Indholdsbeskrivelse:
Tysk tv-dramakomedie fra 2014. Den 9. november 1989. På tv meddeler en embedsmand, at DDR's borgere nu frit kan krydse grænsen. En nyhed, der er så sær, at den kunne være sand. Nysgerrige østberlinere samles ved grænseovergangen Bornholmer Strasse. Det stiller grænsevagten Harald i et dilemma. Han har nemlig ingen ordrer fået, og nu må han prøve noget nyt - nemlig selv at træffe en beslutning! Skal han lade den voksende menneskemængde krydse grænsen til Vestberlin?


Pædagogisk note:

Susanne Ries
Med udsendelserne "Bornholmer Straße" får eleverne et indblik i den legendariske aften d. 9. november 1989, da DDRs grænser åbnes og landets borgere frit kunne rejse til Vestberlin. Filmen arbejder sig ind på emnerne DDR og Murens Fald, men også det at tage ansvar og stå inde for sine handlinger. Gennem en humoristisk tilgang giver filmen eleverne en forståelse for et system med topstyrelse, som DDR var bygget op omkring.
Nedenfor under supplerende materialer findes en pædagogisk vejledning, der består af en række generelle refleksioner, ideer og opgaver til at arbejde med tv- og spillefilm i tyskundervisningen. Hovedfokus på selve opgaverne i denne vejledning ligger inden for mundtlig og til dels skriftlig kommunikation samt kultur og samfund som formuleret i Fælles Mål for tysk. Du kan således vælge, hvor du ønsker at lægge vægten i arbejdet med filmen og bruge de ideer til opgaver, som er mest relevante til din undervisning.

Form og genre:
Fiktion | TV-film

Supplerende materialer:

Fysisk beskrivelse:
  • 88 min
  • TV-optagelse

Sprog:
  • Tysk

Undertekster:
  • Dansk
  • Tysk

Klassetrin:
9. til 10. klasse.
Ungdomsuddannelser

Udgiver: ARD
Udgivelsesår: 2019
ID nr.: TV0000116903
TV Dato: 26-06-2019
Spilletid: 88 min.
DK5:
Forfatter til forlæg: Gerhard Haase-Hindenberg
Instruktør: Christian Schwochow
Manuskriptforfatter: Heide Schwochow
Rainer Schwochow
Pædagogisk note: Susanne Ries
Pædagogisk vejledning: Anne Sophie Westh
Christina Hellensberg
Marianne Hubert
Skuespiller: Charly Hübner
Milan Peschel
Ulrich Matthes

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...