Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab
Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab
Digitalt liv
Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab
Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab
Grænser

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  8. til 10. klasse Ungdomsuddannelser Voksenuddannelser Online 
Huskeseddel:
Emma
Vis alle afsnit i serien
Klædt af på nettet ( 1 )

Indholdsbeskrivelse:
Dansk dokumentarserie i 3 afsnit. Forestil dig at du som 16-årig bliver filmet, mens du har sex, uden at vide det. Dine venner og bekendte får tilsendt videoen. Det er virkeligheden for en række piger, som denne dokumentarserie følger i tiden efter de er blevet krænket på nettet. De forsøger sammen med advokat Miriam Michelsen at få genoprejsning og komme på fode igen.


Pædagogisk note:

Trine Ferdinand
Tankevækkende dokumentar om konsekvenserne for ofrene for ufrivillig deling af nøgenbilleder eller -video. Man følger to unge piger, som er blevet krænket, og deres indre og retslige kamp for at komme videre og opnå retfærdighed.
En aktuel og vigtig problematik blandt unge i dag, som er vigtig at arbejde med i undervisningen i dansk eller samfundsfag.
I dansk kan man lade eleverne forestille sig, hvordan de selv ville have det i en lignende situation. Det er jo nok vejen frem, hvis vi skal undgå disse ulykkelige sager fremover. Lad eleverne skrive en side i en fiktiv dagbog. I en dagbog skriver man til sig selv, og man kan derfor være ærlig med sine inderste tanker og følelser. Men fordi dagbogen her er fiktiv, kan eleverne stadig lægge afstand til det ømtålelige emne.
Man kan også lade eleverne gå mere i dybden med emnet ved at lade dem skrive en baggrundsartikel om deling af nøgenbilleder/hævnporno.
Hvis eleverne skal se en anden måde at reagere på, så kan læreren vise dem dokumentaren "Skam, dig Emma" eller klippet i "SKAM", hvor Noora giver sin krænker tørt på.
Eleverne kan også forsøge at kategorisere dokumentaren i undergenrer. (Se link)
For at forebygge, at de optager og deler nøgenbilleder af hinanden i klassen, så kan læreren give eleverne tid til at tale sammen om, hvor deres grænser går, og hvad de forventer af deres venner. Man kan lade dem tale sammen i deres vennegrupper, hvor de kan tage en runde hvor hver enkelt fortæller de andre, hvor deres grænse går, og hvordan de vil ønske deres venner reagerer, hvis de oplever andre tager billeder af dem eller ser dem blive delt på nettet.

Form og genre:
Dokumentar

Fysisk beskrivelse:
  • 29 min
  • TV-optagelse

Sprog:
  • Dansk

Klassetrin:
8. til 10. klasse.
Ungdomsuddannelser, Voksenuddannelser

Udgiver: DR2
Udgivelsesår: 2019
ID nr.: TV0000117386
TV Dato: 26-08-2019
Spilletid: 29 min.
DK5:
Pædagogisk note: Trine Ferdinand
Tilrettelægger: Ditte Wamberg

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...