Tysk
Genrer
Dokumentar
Tysk
Kultur og samfund
Kulturforståelse
Tysk
Temaer
Tysktalende lande

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  7. til 10. klasse Ungdomsuddannelser Voksenuddannelser Online 
Huskeseddel:
Emma
Dronningen i Sydslesvig - danskerne på den anden side

Indholdsbeskrivelse:
Der er stærke følelser på spil, når dronning Margrethe besøger det danske mindretal i Sydslesvig. Kom tæt på både unge og ældre her på den tyske side i grænselandet, hvor mange stadig føler sig tæt forbundet til Danmark, selv om passet er tysk. Med besøget tyvstarter dronningen samtidig markeringen af 100-året for genforeningen af Sønderjylland og Danmark i 2020.


Pædagogisk note:

Lasse Hollbaum Vinther
Semantisk læremiddel, som kan anvendes i faget historie og samfundsfag.
Genforeningen er kanonpunkt i historie og står som et tydeligt brud i kontinuiteten i historien og er derfor forankret i kompetenceområdet kronologi og sammenhængsforståelse, men gennem udsendelsen kan man også arbejde med kompetenceområdet historiebrug. I samfundsfag kan der vinkles ud til følgende færdigheds- og vidensområder: Demokrati, det politiske system, retsstat og rettigheder samt kultur.
I denne udsendelse hvor man følger Dronningens besøg i Sydslesvig får man mulighed for at opleve, hvor følelsesladet og betydningsfuldt både unge og gamle dansksindede oplever besøget. Ligeledes er udsendelsen både meget livsverdensnær - man møder en del unge gennem udsendelsen og hører deres perspektiv på at være en del af et mindretal. Udsendelsen er oplagt i forhold til at arbejde med kulturmøder og interkulturel forståelse. Desuden får man også en god kort historisk introduktion af Genforeningen og tiden efter.

Form og genre:
Dokumentar

Fysisk beskrivelse:
  • 29 min
  • TV-optagelse

Sprog:
  • Dansk

Undertekster:
  • Dansk

Klassetrin:
7. til 10. klasse.
Ungdomsuddannelser, Voksenuddannelser

Udgiver: DR1
Udgivelsesår: 2019
ID nr.: TV0000117633
TV Dato: 17-09-2019
Spilletid: 29 min.
DK5:
Pædagogisk note: Lasse Hollbaum Vinther
Tilrettelægger: Frederik Wiese
Vært: Mette Hybel

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...