Tysk
Genrer
Dokumentar
Tysk
Temaer
Berlin
Tysk
Temaer
DDR, Die Wende
Tysk
Temaer
Tysktalende lande

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  8. til 10. klasse Ungdomsuddannelser Voksenuddannelser Online 
Huskeseddel:
Emma
Vis alle afsnit i serien
30-året for Berlinmurens fald ( 4 )
Reinhard Laszig

Indholdsbeskrivelse:
Interview-serie. I seks programmer sætter Siegfried Matlok fokus på 30-året for murens fald. Sammen med tyske og danske samtalepartnere ser han tilbage på de begivenheder, som ændrede Tyskland og Europa. Men han gør også status over udviklingen i de sidste tre årtier og vurderer perspektiverne for det genforenede Tyskland, som også har stor, ja voksende betydning for Danmark, for Europa og resten af verden.
I dette program møder Matlok i Kiel en mand, som har oplevet det tidligere DDR som diktatur-stat på egen krop og sjæl: Reinhard Laszig, født 1948 i Greifswald i Østtyskland. Han ønskede af politiske grunde "ikke at blive muret inde i ufrihed" og tog derfor som ung medicinstuderende beslutningen om at forlade DDR via nogle østrigske flugthjælpere, som smuglede ham i en bil via Tjekkoslovakiet og Østrig til Vesttyskland.
Reinhard Laszig har i mange år arbejdet som kirurg i en privatklink i Kiel og kan personligt give svar på spørgsmål om forskellene i den øst- og vesttyske identitet. Er en fælles tysk identitet på vej, eller truer en ny deling i hovederne i Øst og Vest 30 år efter murens fald?

Form og genre:
Dokumentar

Fysisk beskrivelse:
  • TV-optagelse, 32 min

Sprog:
  • Dansk
  • Tysk

Undertekster:
  • Dansk

Klassetrin:
8. til 10. klasse.
Ungdomsuddannelser, Voksenuddannelser

Udgiver: dk4
Udgivelsesår: 2019
ID nr.: TV0000118153
TV Dato: 30-10-2019
Spilletid: 32 min.
DK5:
Interviewede: Reinhard Laszig
Interviewer: Siegfried Matlok
Producer: Stig H. Hasner

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...