Historie
Historiebrug
Historiske scenarier

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  8. til 10. klasse Ungdomsuddannelser Voksenuddannelser Online 
Huskeseddel:
Emma
Vis alle afsnit i serien
Danmarkshistorien på vrangen ( 4 )
slaveri gennem tiderne

Indholdsbeskrivelse:
Dansk dokumentarserie i 6 afsnit. Siden tidernes morgen har mennesker behandlet andre mennesker som deres ejendom. Slaver og trælle er blevet betragtede som nærmest laverestående end dyr, og i krige og konflikter har det nogle gange været bedre at fange fjenderne og udnytte deres arbejdskraft end at myrde dem. Liv Thomsen fortæller den fantastiske historie om Jan Leton, der i 1800-tallet foretager den lange rejse fra syd til nord, fra en amerikansk slaveplantage til en nordjysk fiskerlandsby. Og hun rejser tilbage i tiden sammen med historikere og arkæologer for at undersøge, hvilken rolle slaveri har haft i danmarkshistorien.


Pædagogisk note:

Carsten Landbo-Sørensen
Tv-dokumentarserien giver et tematisk rids over nogle af de sider af danmarkshistorien, der ikke har fyldt så meget i historiebøgerne. Hver udsendelse har sit tema. Fælles for udsendelserne er, at de bevæger sig frem og tilbage i tid, og som sådan ikke har indbygget en stram kronologi. Udsendelserne vil derfor være bedst egnede som supplement til tematiske forløb i fag som historie, samfundsfag, psykologi og dansk.
Uddrag fra en eller flere af seriens afsnit vil dog også kunne indgå i periodemæssigt afgrænsede forløb.

Form og genre:
Dokumentar

Fysisk beskrivelse:
  • TV-optagelse, 44 min

Sprog:
  • Dansk

Undertekster:
  • Dansk

Klassetrin:
8. til 10. klasse.
Ungdomsuddannelser, Voksenuddannelser

Udgiver: DR2
Udgivelsesår: 2020
ID nr.: TV0000119526
TV Dato: 19-02-2020
Spilletid: 44 min.
DK5:
Pædagogisk note: Carsten Landbo-Sørensen
Trine Ferdinand
Tilrettelægger: Liv Thomsen

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...