Tysk
Genrer
Dokumentar
Tysk
Mundtlig kommunikation
Lytning
Tysk
Mundtlig kommunikation
Samtale
Tysk
Temaer
Jung sein
Tysk
Temaer
Tysktalende lande
Tysk
Temaer
Vorurteile

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  9. til 10. klasse Ungdomsuddannelser Online 
Huskeseddel:
Emma
Hej, jeg er jøde

Indholdsbeskrivelse:
I denne tyske dokumentar fra 2020 fortæller unge jøder mellem 12 og 25 år, hvordan det er at være ung og jøde i Tyskland. De fortæller om, hvordan de ofte bliver mødt med fordomme og spot. Iris Berben læser desuden sager om antisemitiske hændelser op.


Pædagogisk note:

Christina Hellensberg
Udsendelsen kan fx bruges ifm. temaer som indeholder aspekter af 'Vorurteile' eller 'Verschiedenheit'. Det er unge mennesker, der udtaler sig, og via udsendelsen kan eleverne få et indblik i en del af 'kultur og samfund' i Tyskland. Udsendelsen spænder fra det ret enkle, hvor de unge fx udtaler sig om deres interesser til mere krævende emner og problemstillinger ift. fx antisemitisme. Kapitelmærkerne til udsendelsen indikerer en inddeling, der også kan bruges til en indholdsmæssig differentiering. De fleste kapitler med navnet på en af de unge kan bruges fra 8. klasse, hvor fokus vil være på enkel lytte-forståelse. De øvrige kapitler rummer udsagn og spørgsmål, der kan være mere abstrakte og lægger op til elevernes stillingtagen, og derfor er de nok mest relevante at tage op i 9.-10. klasse og evt. i fællesskab i klassen.


Form og genre:
Dokumentar

Fysisk beskrivelse:
  • TV-optagelse, 43 min

Sprog:
  • Tysk

Undertekster:
  • Dansk
  • Tysk

Klassetrin:
9. til 10. klasse.
Ungdomsuddannelser

Udgiver: ZDF
Udgivelsesår: 2020
ID nr.: TV0000122264
TV Dato: 09-11-2020
Spilletid: 43 min.
DK5:
Filmskaber: Jan Tenhaven
Pædagogisk note: Christina Hellensberg
Tilrettelægger: Markus Wennings

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...