Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Dokumentarfilm
Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Dokumentarprogram
Historie
Kronologi og sammenhæng
Tidsperioder
11. 1914-1945 (De to verdenskrige og mellemkrigstiden)

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  6. til 10. klasse Ungdomsuddannelser Voksenuddannelser Online 
Huskeseddel:
Emma
Danske skæbner i Mindelunden

Indholdsbeskrivelse:
Dokumentar "Jeg ved, at den tid, der kommer, for dig, bliver hård. Men far og mor vil hjælpe dig, det de kan. Og så har du kun Gud at gå til. Det har været min styrke i denne tid."
Sådan skriver modstandsmanden Karl Gustav Stricker Brøndsted den 27. februar 1945 til sin hustru, få timer før han bliver henrettet af tyskerne på det sted, der i dag er kendt som Mindelunden. Bundet til en træpæl blev han skudt med ryggen mod solopgangen foran sine kammerater.
Det var først i forbindelse med befrielsen den 5. maj, at offentligheden fik vished om, hvad der var foregået, da en lille gruppe modstandsfolk fik adgang til stedet. En af dem var Axel Albinussen, der som barn, var en af de første danskere, der så den primitive begravelsesplads. I dette program fortæller han, hvordan denne oplevelse har sat spor igennem hele hans liv.
Mange af de modstandsfolk, der blev fundet på gravpladsen, bliver mindet af Anna Wagn, kommunikationsansvarlig i Mindelunden, der også viser rundt og kaster lys over stedets betydning for den danske historie.
Med udgangspunkt i Karl Gustavs Stricker Brøndsteds sidste breve beskriver hans barnebarn, Jesper Brøndsted, modstandsmandens skæbne, og om hvordan han og flere andre måtte dele celle i de sidste timer med den selvsamme person, der havde stukket dem til tyskerne.

Form og genre:
Dokumentar

Fysisk beskrivelse:
  • TV-optagelse, 57 min

Sprog:
  • Dansk

Klassetrin:
6. til 10. klasse.
Ungdomsuddannelser, Voksenuddannelser

Udgiver: dk4
Udgivelsesår: 2020
ID nr.: TV0000122872
TV Dato: 25-12-2020
Spilletid: 57 min.
DK5:
Bidragyder: Anna Wagn
Interviewede: Axel Albinussen
Jesper Brøndsted
Producer: Stig H. Hasner
Tilrettelægger: Kirstine Sideroff Larsen

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...