Tysk
Genrer
Skønlitteratur
Tysk
Temaer
Familie
Tysk
Temaer
Freundschaft und Liebe
Tysk
Temaer
Jung sein

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  8. til 10. klasse Ungdomsuddannelser Online 
Huskeseddel:
Emma
Løftet

Indholdsbeskrivelse:
Tysk drama fra 2021. Fabian, føreren af undergrundsbanen i Berlin, lever som enlig far med sin søn Bendix og lider af depressioner. Bendix forstår ikke, hvad der er galt med faren. De prøver begge at dække over problemerne, der er opstået som følge af sygdommen.


Pædagogisk note:

Christina Hellensberg
Filmens hovedtema er 'Familie' og psykisk sygdom, men bestemt også 'Freundschaft', som udspiller sig mellem et barn og en ung med nogle fælles issues i livet og dermed forståelser, som andre måske ikke umiddelbart har. Eleverne vil kunne arbejde med beskrivelsen af de to hovedpersoner og deres forskellige og fælles udfordringer samt deres venskab. Psykisk sygdom er måske et tema, som på et et helt basalt plan kan tages op på tysk, men vil i grundskolesammenhæng skulle stilladseres fx via givne chunks, ordforråd og konkrete spørgsmål. Chunks fra filmen kan meget vel tages op, fx 'Niemand hat von nichts Angst' og 'Ich bin sehr gut in niemandem was sagen'.
Nedenfor under supplerende materialer findes en pædagogisk vejledning, der består af en række generelle refleksioner, ideer og opgaver til at arbejde med tv- og spillefilm i tyskundervisningen. Hovedfokus på selve opgaverne i denne vejledning ligger inden for mundtlig og til dels skriftlig kommunikation samt kultur og samfund som formuleret i Fælles Mål for tysk. Du kan således vælge, hvor du ønsker at lægge vægten i arbejdet med filmen og bruge de ideer til opgaver, som er mest relevante til din undervisning.

Form og genre:
Fiktion | TV-film

Supplerende materialer:

Fysisk beskrivelse:
  • TV-optagelse, 87 min

Sprog:
  • Tysk

Undertekster:
  • Dansk
  • Tysk

Klassetrin:
8. til 10. klasse.
Ungdomsuddannelser

Udgiver: ZDF
Udgivelsesår: 2021
ID nr.: TV0000124210
TV Dato: 26-04-2021
Spilletid: 87 min.
DK5:
Filmfotograf: Lars Liebold
Instruktør: Till Endemann
Manuskriptforfatter: Beate Langmaack
Pædagogisk note: Christina Hellensberg
Pædagogisk vejledning: Anne Sophie Westh
Christina Hellensberg
Marianne Hubert
Skuespiller: Andreas Döhler
Barbara Auer
Christina Große
Ella Morgen
Mika Tritto
Oliver Stokowski

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...