Historie
Historiebrug
Historiske scenarier
Historie
Kronologi og sammenhæng
Tidsperioder
11. 1914-1945 (De to verdenskrige og mellemkrigstiden)

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  9. til 10. klasse Ungdomsuddannelser Voksenuddannelser Online 
Huskeseddel:
Emma
Nürnbergprocessen: Nazisterne for retten

Indholdsbeskrivelse:
Engelsk dokumentar fra 2021. For 75 år siden begyndte historiens største mordsag. 21 ledende topnazister blev stillet til ansvar for forbrydelser, der forårsagede millioner af uskyldige menneskers død under Anden Verdenskrig. Gennem originale retsoptagelser, lydoptagelser og førstehåndsvidnesbyrd fortælles historien om Nürnbergprocessen.


Pædagogisk note:

Carsten Landbo-Sørensen
Dokumentaren om Nürnbergprocessen er en rystende skildring af den største forbrydelse, der er sket i vores tid, og den indeholder så gruopvækkende billeder og filmklip, at advarslen skal tages meget alvorligt.
Dens store styrke er dels dens skarpe fokusering på krigsforbryderne, deres forbrydelser og retssagen med efterfølgende domme og dels dens evne til at sætte Nürnbergprocessen ind i en aktuel kontekst.
Dokumentaren er særdeles velegnet til historieundervisningen, da den netop viser nødvendigheden af at kende og forstå historien for at kunne skabe og leve i en verden med respekt for mennesket.
Den er derforuden også yderst faktuel, og får sat tal, ord og billeder på de krigsforbrydelser, der fandt sted i under det nazistiske styres umenneskelige herredømme.
Dokumentaren kan også anvendes i mediefag som et fint eksempel på, hvordan man kan gøre historisk stof vedkommende og aktuelt.

Målgruppe:
  • Filmen bygger på originale optagelser fra retten samt udtalelser fra førstehåndsvidner. DER ADVARES MOD STÆRKE BILLEDER

Form og genre:
Dokumentar

Fysisk beskrivelse:
  • TV-optagelse, 67 min

Sprog:
  • Engelsk
  • Tysk (sporadisk)

Undertekster:
  • Dansk

Klassetrin:
9. til 10. klasse.
Ungdomsuddannelser, Voksenuddannelser

Udgiver: DR2
Udgivelsesår: 2021
ID nr.: TV0000125545
TV Dato: 29-09-2021
Spilletid: 67 min.
DK5:
Instruktør: Jenny Ash
Pædagogisk note: Carsten Landbo-Sørensen

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...