Historie
Historiebrug
Historiske scenarier
Historie
Kronologi og sammenhæng
Tidsperioder
04. 1.700 f.Kr.-500 f.Kr. (Bronzealder)
Historie
Kronologi og sammenhæng
Kronologi, brud og kontinuitet
Videnskab og teknologi

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  8. til 10. klasse Ungdomsuddannelser Voksenuddannelser Online 
Huskeseddel:
Emma




Vis alle afsnit i serien
Civilisationernes storhed og fald ( 1 )
katastrofen i Bronzealderen

Indholdsbeskrivelse:
Engelsk dokumentarserie i 3 afsnit. Vi mennesker har været overalt. Vi har bygget byer, nationer og riger. Men for mere end 3000 år siden led menneskeheden et af historiens største tilbageslag. Blomstrende civilisationer forsvandt inden for en menneskealder, og der skete enorme ødelæggelse. Nu har internationale forskere fundet opsigtsvækkende ny viden om, hvorfor bronzealderen ophørte så brat. Stod klimaforandringer bag?


Pædagogisk note:

Carsten Landbo-Sørensen
Denne serie prøver at forklare, hvorfor nogle civilisationer gik under og andre blomstrede. Ved at trække på traditionel viden som arkæologi og oldtidshistorie, og samtidig undersøge hvad klima- og miljøforskningen kan sige om forholdene og tiden for disse opblomstringer og fald, får man et mere komplekst og fyldestgørende billede af årsagerne til historiens forløb.
Det første afsnit ser på bronzealderens store civilisationer, og stiller spørgsmålet: Hvorfor gik de næsten alle under? Og hvorfor gjorde Egypten ikke?
Svaret ligger i en kombination af flere forhold, men hovedårsagen har formodentlig været klimatiske forandringer, der har forårsaget vandmangel og tørke, og dermed umulige betingelser for landbruget, med medfølgende fødevaremangel, voldsom migration, interne som eksterne stridigheder og endelig undergang.
Udsendelserne er velegnet til brug i historie i forløb med fokus på civilisationshistorie -opblomstring, storhed, forfald og undergang, men også i forløb om specifikke civilisationer, som ex. Romerriget og Egypten.
Desuden kan udsendelserne også bruges i fag, der arbejder med klimaforandringer og konsekvenserne af disse. Ex naturgeografi.
Der er udarbejdet kapitelmærkninger med beskrivelse af indhold.


Form og genre:
Dokumentar

Fysisk beskrivelse:
  • TV-optagelse, 52 min

Sprog:
  • Dansk
  • Engelsk

Undertekster:
  • Dansk

Klassetrin:
8. til 10. klasse.
Ungdomsuddannelser, Voksenuddannelser

Udgiver: DR2
Udgivelsesår: 2023
ID nr.: TV0000130349
TV Dato: 25-01-2023
Spilletid: 52 min.
DK5:
Fortæller: Britt Berglund
Fotograf: Ed Lindsley
Instruktør: Rosalind Bain
Producer: Bob Marsden
Pædagogisk note: Carsten Landbo-Sørensen
Tilrettelægger: Jonathan Drdake





Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...