Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur
Romaner
Dansk
Temaer
Relationer - venner og familie

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  6. til 8. klasse e-bog 
Huskeseddel:
Emma
Happy Happy

Indholdsbeskrivelse:
13-årige Ubbe drømmer om at blive rig som Lars Larsen og da han ved et tilfælde får job i den lokale golfklub tror han lykken er gjort - hans far må bare ikke vide noget. Roman for 11-15-årige.

Andre formater:
Findes også som bog


Pædagogisk note:

Finn Bangsgaard
Happy Happy er en sprudlende roman om den 13-årige mønsterbryder Ubbe. Mette Vedsø skriver varmt og humoristisk om klasseforskelle, om at turde stå ved sig selv og sige fra - også selvom man risikerer at såre den, man holder allermest af.
Ubbe bor i byens grimmeste hus. En dreng, der i bund og grund trives med det liv, som han er blevet givet. Ved en tilfældighed havner han i byens rigmandskvarter og får en propfyldt golftaske i favnen. Før at han får set sig om, har han både samlet nye venner og golfbolde op. Ubbes hverdag ændrer sig.
Den tilbringes mere og mere i velhaverkvarteret og med at udfolde talentet på golfbanen. Det lyder alt sammen super fint, men det besværliggøres af, at Ubbes far ikke må vide besked om de nye venner og golffinteressen. Som 'en mand af håndboldhallen' betragter Ubbes far golfspillere som nogle 'rige svin'. Spørgsmålet er selvfølgelig, hvor længe Ubbe kan holde hemmeligheden skjult for sin far - og hvad der sker, når den bliver opdaget.
En bog, der temamæssigt ligger sig smukt i slipstrømmen fra 'Langt fra Det Hvide Hus' - men som alligevel er helt sin egen. Den vil være et meget oplagt bidrag til årsplanen i en 7. eller 8. klasse, hvor der kan arbejdes med samfundsklasser, fordomme og gåpåmod. Det er en fortælling, der handler om at gå egne veje - og man har lyst til at følges med Ubbe, uanset hvor han bevæger sig hen.
Romanen er et oplagt valg på 7. klassetrin.

 • CFU Danmark
  Dansk: 6., 7., 8. kl.
  Dansk: 6., 7., 8. kl.
  Dansk: 6., 7., 8. kl.
  Dansk: 6., 7., 8. kl.
 • Gyldendal
  Dansk: 6., 7., 8. kl.
  Dansk: 6., 7., 8. kl.

Sprog:
 • Dansk

Klassetrin:
6. til 8. klasse.

Antal i afdelinger:
 • Ubegrænset antal
Udgiver: Gyldendal
Udgivelsesår: 2022
CFU ID nr.: CFUEBOG1127130
ISBN: 9788702340402
DK5:
Pædagogisk note: Finn Bangsgaard
Pædagogisk vejledning: Finn Bangsgaard

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...