Gengivelse og beskrivelse af en række forskellige genre- og teksttyper, f.eks. biografier, artikler, læserbreve, invitationer, spændingshistorier og faktatekster. Med ideer og vejledning til selv at skrive og fremlægge forskellige teksttyper.
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialetStjernestøv og guldkorn består af elevbog A, B og C med tilhørende lærervejledninger. Det er et materiale til at arbejde med genrer og sprog på mellemtrinnet (3.-6. klasse), og det giver eleverne en grundig indsigt i at skrive i forskellige genrer. Kapitlerne er systematisk opbygget med en tydelig arbejdsgang med større og mindre skriveopgaver, som leder frem mod en såvel mundtlig som skriftlig fremstilling. Hvert kapitel har en modeltekst som udgangspunkt for tekstanalyse. Modelteksten viser eleverne hovedtrækkene ved den aktuelle genre og hjælper eleverne til at se genrens særlige struktur og sproglige kendetegn. Eleverne ledes gennem et struktureret skriveforløb, og når teksten er færdig, skal den præsenteres for klassen. I løbet af processen forbedrer eleven teksten gennem respons fra kammerater og lærer.
Lærervejledningen til Stjernestøv og guldkorn A består af konkrete forslag til undervisningsoplæg samt forslag til vurdering af elevens skriftlige arbejde og mundtlige fremlæggelser. I lærervejledningen findes der en udførlig beskrivelse af arbejdsgangen samt forslag til arbejdsmåder.

Forlaget skriver: 'Stjernestøv og guldkorn B' er en bog om forskellige typer af tekster og deres sprog. Teksterne er skrevet på forskellige måder, afhængig af hvad formålet med teksten er. Når vi skriver, er det, fordi vi vil nå ud til nogen med en besked eller et budskab. Denne bog vil hjælpe dig med at blive bedre til at skrive på en måde, så din læser forstår, hvad du vil fortælle.
Du lærer om forskellige typer tekster, fx spændingshistorie, faktatekst, artikel, læserbrev, selvbiografi, og invitation.Hvert kapitel starter med en modeltekst. Du får hjælp til at se, hvordan den er bygget op. Når teksten er læst, skal du skrive en tekst i samme genre, som du lige har læst. Til sidst skal du præsentere din tekst. Du kan arbejde sammen med en kammerat, din lærer, i en gruppe eller arbejde alene.
Du kommer til at arbejde med disse teksttyper og genrer:
- Fortællende
- Beskrivende
- Forklarende
- Instruerende
- Argumenterende
- Berettende.
Når du har været igennem bogen, er du blevet meget bedre til at fortælle det, du vil.
-
Dansk
-
Fremstilling
-
Kommunikation
-
Læsning
-
Lone Hansen
Rodney Martin