Du er ikke logget ind
Del
Tilbage
Billede af materialet Frisk brød
TVOptagelse
Madmagasinet
Frisk brød
7.-10. klasse Ungdomsuddannelser Voksenuddannelser

DR1

Det kritiske forbrugermagasin undersøger, hvad der egentlig er af sundt og usundt i den mad, som vi danskere spiser. Hvordan kan det brød, som vi køber, holde sig frisk, let, luftigt og blødt i op til 3 måneder (!), når det brød, vi bager derhjemme, hurtigt bliver hårdt? Bortset fra økologiske bagere, bruger næsten alle håndværksbagere og brødfabrikker ekstra bageenzymer, der forsvinder under bagningen, men holder brødet frisk og blødt længere. Nogle bageenzymer nedbryder stivelsen og gør brødet mere formbart under hæve- og bageprocessen, og de nedbryder endvidere fibre og gør dem vandopløselige, så brødet bliver større og mere saftigt, mens andre bageenzymer nedbryder fedtstoffer i mel og gør brødets konsistens mere ensartet. Kunstigt fremstillede og tilførte bageenzymer anføres ikke på varedeklarationen, men de er en slags protein, der ifølge lektor Karsten Olsen på ingen måde er farlige for vores sundhed og allerede forekommer naturligt i mindre mængder i det korn, som vi laver mel til brød af.


"Frisk brød" er en del af

Serie
Madmagasinet

Side
af

Log ind og få adgang

Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialet
Vært
Christian Bitz
Mette Frisk
Udgiver
DR1
Udgivelsesår
2013
Faustnummer
TV0000025976
Fysisk beskrivelse
TV-optagelse, 23 min
Sprog
Dansk
Materialetype
TV-udsendelse
Spilletid
23 min..
TV-dato
27. aug. 2013 kl. 21.55