Du er ikke logget ind
Del
Tilbage
Billede af materialet Friske bær hele året
TVOptagelse
Madmagasinet
Friske bær hele året
7.-10. klasse Ungdomsuddannelser Voksenuddannelser

DR1

Det kritiske forbrugermagasin undersøger, hvad der egentlig er af sundt og usundt i den mad, som vi danskere spiser. I Danmark kan vi få friske og billige jordbær, blåbær osv. året rundt, for de importeres fra hele verden. Mette Frisk tager til Andalusien for at se på, hvordan jordbær dyrkes og plukkes af løsarbejdere fra Østeuropa og illegal arbejdskraft fra Afrika, der får omkring 35 kroner i timen for deres fysisk hårde slid og bor i primitive lejre. De andalusiske jordbær pumpes med vand for at se spændstige og indbydende ud, men så meget vand øger risikoen for mug, og derfor sprøjtes de også med masser af pesticider. Christian Bitz får nogle af de spanske jordbær analyseret på Institut for Fødevarevidenskab, og selv om de friske bær har et højt indhold af C-vitamin og næringsstoffer, så anbefaler lektor Karsten Olsen, at man koger de friske spanske bær på grund af de mange rester af pesticider. Også selv om kogningen betyder, at disse bær mister de fleste af deres C-vitaminer.


"Friske bær hele året" er en del af

Serie
Madmagasinet

Side
af

Log ind og få adgang

Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialet
Vært
Christian Bitz
Mette Frisk
Udgiver
DR1
Udgivelsesår
2014
Faustnummer
TV0000028553
Fysisk beskrivelse
TV-optagelse, 24 min
Sprog
Dansk, Spansk
Undertekster
Dansk
Materialetype
TV-udsendelse
Spilletid
24 min..
TV-dato
18. feb. 2014 kl. 21.55