Du er ikke logget ind
Del
Tilbage
Billede af materialet Frossen fisk
TVOptagelse
Madmagasinet
Frossen fisk
7.-10. klasse Ungdomsuddannelser Voksenuddannelser

DR1

Det kritiske forbrugermagasin undersøger, hvad der egentlig er af sundt og usundt i den mad, som vi danskere spiser. Frossen fisk er ofte tilsat en lage af vand og salt, der bindes til fisken ved hjælp af fosfat. På den måde får forbrugeren kun 80-90% fisk, men til gengæld en masse usund salt. Og det fremgår som regel ikke tydeligt af emballagen, at der er tilsat vand, som det fx gør, når man køber kyllingekød. Der er allerede i 2013 indført en regel om klar og synlig deklaration af saltlageindhold i procent, men fiskeproducenterne har også fået lov til at opbruge deres lager af gammel emballage med en uklar saltlageangivelse, og den emballage er altså stadig i brug i 2014. Saltlagen er på den gamle emballage ofte kun omtalt med småt i varedeklarationen som E-numre eller med uklare ord som "glasering", "tumbling" eller "stiksaltning". Mere vand i fisken påvirker konsistensen ved panering og stegning, og fisk i saltlage indeholder færre næringsstoffer. Der er fx halvt så meget Omega3-fedtsyre i frossen fisk, der har ligget i saltlage, som i frossen fisk uden saltlage. Saltlageproceduren bruges også ofte i forbindelse med frosne tigerrejer, kammuslinger m.v.


"Frossen fisk" er en del af

Serie
Madmagasinet

Side
af

Log ind og få adgang

Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialet
Vært
Christian Bitz
Mette Frisk
Udgiver
DR1
Udgivelsesår
2014
Faustnummer
TV0000028710
Fysisk beskrivelse
TV-optagelse, 25 min
Sprog
Dansk
Materialetype
TV-udsendelse
Spilletid
25 min..
TV-dato
4. mar. 2014 kl. 21.55